Legendárni Rolling Stones vydali novú štúdiovku Blue & Lonesome

NETKY.SK • 23 December 2016, 09:38 • 2 min
Legendárni Rolling Stones vydali novú štúdiovku Blue & Lonesome

BRATISLAVA – Elegantný vianočný darček pre svojich fanúšikov pripravila skupina Rolling Stones, keď 2. decembra vydala nový štúdiový album s názvom Blue & Lonesome. Je v poradí 23. britským a 25. americkým albumom.

slovakia

left justify in out

Legendárna skupina s ním prichádza po viac ako desiatich rokoch, predchádzajúcu platňu A Bigger Bang vydali 5. septembra 2005.

 

Album ponúka rovný tucet skladieb, pričom všetky sú cover verziami songov amerických interpretov z 50. rokov. Je to prvý album legendárnej kapely v jej diskografii, kde všetky pesničky na albume sú prevzaté. Sú nimi Just Your Fool, Commit a Crime, Blue and Lonesome, All Of Your Love, I Gotta Go, Everybody Knows About My Good Thing, Ride 'Em On Down, Hate To See You Go, Hoo Doo Blues, Little Rain, Just Like I Treat You, dvanástou je I Can't Quit You Baby. Autormi originálnych verzií sú Buddy Johnson, Howlin' Wolf, Memphis Slim, Little Walter, Eddie Taylor, Otis Hicks, Jimmy Reed aj Willie Dixon.

 

Okrem klasickej štvorice Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood a Charlie Watts na albume hosťujú basgitarista Darryl Jones, hráči na klávesových nástrojoch Matt Clifford a Chuck Leavell, perkusista Jim Keltner a gitarista Eric Clapton, ktorý hrá v dvoch skladbách Everybody Knows About My Good Thing a I Can't Quit You Baby.

 

Po dvoch týždňoch od oficiálneho vydania boduje Blue & Lonesome na predných miestach albumových rebríčkov, je prvý doma, v Austrálii, Nemecku, Holandsku, Nórsku, Švédsku, druhý v Kanade a štvrtý v Spojených štátoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies