Legendárne londýnske divadlo Shakespeare's Globe prvýkrát na Slovensku

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 13:32 • 2 min
Legendárne londýnske divadlo Shakespeare's Globe prvýkrát na Slovensku

BRATISLAVA - Medzinárodný divadelný festival Eurokontext.sk bude na záver korunovať hosťovanie svetoznámeho londýnskeho divadla Shakespeare's Globe, ktoré sa predstaví publiku v Slovenskom národnom divadle historicky po prvý raz v utorok 24. júna v novej budove SND s inscenáciou Hamlet. Uvedenie predstavenia v Činohre SND podporila British Council.

slovakia

left justify in out

Divadlo Globe sa označuje za shakespearovskú ikonu, keďže práve pre túto scénu písal svoje diela znamenitý britský dramatik William Shakespeare. Jeho najslávnejšiu tragédiu o princovi Hamletovi uvedú britskí divadelníci na javisku Činohry Slovenského národného divadla vo výnimočnej verzii, s ktorou ohromujú divákov po celom svete v rámci svojho dvojročného turné Globe to Globe.

 

Dlho očakávané predstavenie Shakespeare's Globe na našej prvej činohernej scéne je beznádejne vypredané. Inscenácia Hamlet bude uvedená so slovenskými titulkami a po jej skončení sa uskutoční diskusia tvorcov s divákmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies