Le Penová v Moskve rokovala s predsedom Štátnej dumy

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 09:17 • 2 min
Le Penová v Moskve rokovala s predsedom Štátnej dumy

MOSKVA - Predsedníčku francúzskej krajne pravicovej strany Národný front (FN) Marine Le Penovú v utorok privítali na pôde ruského parlamentu, kde vyše hodiny rokovala s predsedom dolnej komory Sergejom Naryškinom blízkym Kremľu.

slovakia

left justify in out

Potvrdila tak pretrvávajúce dobré vzťahy s Moskvou napriek napätiu medzi Ruskom a Západom v súvislosti s dianím na Ukrajine. Le Penová politiku Západu voči Rusku kritizuje ako príliš nepriateľskú, zatiaľ čo jej protiprisťahovalecká a euroskeptická strana už dávnejšie získala významný úver z ruskej banky.

 

"Pán Naryškin a ja sa vídame zhruba raz do roka," povedala v Moskve politička, ktorej vo Francúzsku pripisujú vysoké šance v prezidentských voľbách naplánovaných na rok 2017. "Je dôležité, aby zástupca vedúcej strany vo Francúzsku, čo ja som, mohol prediskutovať situáciu v Európe a vo svete. Dotkli sme sa situácie na Ukrajine a hovorili sme taktiež o veľmi vážnej situácii, čo sa týka Islamského štátu." Podľa krátkeho vyhlásenia na internetových stránkach Štátnej dumy sa Naryškin pri stretnutí vyjadril, že FN "patrí medzi vedúce politické sily vo Francúzsku".

 

Le Penová odmietla prezradiť, aké ďalšie stretnutia boli súčasťou jej "veľmi krátkej" návštevy Moskvy. Vyhlásila však, že účelom nemalo byť "v žiadnom prípade" zabezpečenie nových úverov pre jej stranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies