Le Penová chce spájať sily s Wildersom

NETKY.SK • 14 September 2013, 14:39 • 2 min
Le Penová chce spájať sily s Wildersom

HAAG - Líderka nacionalistického Národného frontu (FN) plánuje spoločnú kampaň pred voľbami do Európskeho parlamentu so Stranou slobody kontroverzného holandského politika Geerta Wildersa.

slovakia

left justify in out

Líderka francúzskej krajnej pravice Marine Le Penová plánuje pred budúcoročnými voľbami do Európskeho parlamentu spoločnú kampaň so šéfom protiislamskej holandskej Strany slobody (PVV) Geertom Wildersom. Potvrdila to v sobotňajšom rozhovore pre holandský denník NRC Handelsblad. "Je dôležité, aby voliči videli, že tu nie sme sami, že podobné národné hnutia sú aktívne vo všetkých krajinách Európskej únie," vyhlásila.

Predsedníčka francúzskeho Národného frontu (FN) Le Penová je v súčasnosti členkou Európskeho parlamentu a mandát by chcela obhájiť aj vo voľbách naplánovaných na máj 2014. Na rozdiel od Wildersa však nemá taký kritický názor na islam. "Nemyslím si, že islam je z definície nekompatibilný s demokraciou," povedala pre NRC Handelsblad. Predsedníctvo vo FN prevzala po svojom otcovi Jeanovi Marie Le Penovi ešte v roku 2011 a odvtedy je strana pod jej vedením na vzostupe. V prezidentských voľbách z apríla 2012 získala až 18-percentnú podporu, čo bol pre FN historický výsledok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies