Ľavicoví extrémisti chceli zaútočiť na vlak - chystali si zápalné fľaše

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 13:08 • 2 min
Ľavicoví extrémisti chceli zaútočiť na vlak - chystali si zápalné fľaše

PRAHA - Ľavicoví extrémisti, proti ktorým policajti zasahovali v utorok tento týždeň na viacerých miestach Českej republiky, chystali vlani na jeseň útok na vlak v stredných Čechách.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia už skôr v súvislosti s týmto prípadom obvinili šesť ľudí a troch z nich poslali do väzby, píše dnes webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.
     

Cituje pritom spravodajský server Lidovky.cz, ktorý dnes s odvolaním sa na policajné dokumenty informoval, že anarchisti zo skupiny Sieť revolučných buniek chceli vlani v októbri alebo novembri zaútočiť na vlak s vojenským materiálom alebo s vozidlami značky Hyundai. Zamerať sa údajne plánovali na frekventovanú železničnú trať z Prahy do Plzne v úseku medzi pražským Radotínom a Berounom.
     

Podľa Lidoviek - pokračuje iDNES.cz - bol hlavným organizátorom akcie istý Petr S., ktorý viedol najmenej šesťčlennú skupinu. Extrémisti mali v pláne zaobstarať zápalné fľaše a výbušninu a umiestniť ich na vybrané miesta na trati. Prečo nakoniec svoju akciu neuskutočnili, nie je jasné.
     

Policajti z Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu v utorok v byte panelového domu v Brne-Královom Poli našli trhavinu, ktorú musel zlikvidovať pyrotechnik. Kvôli tomuto nálezu na niekoľko hodín evakuovali štyroch obyvateľov domu. Ďalším miestom, kde elitný policajný útvar zasahoval, bolo Komunitné centrum Ateneo v Moste na severozápade Čiech.
     

V súvislosti s utorkovou akciou vyšetrovatelia obvinili šesť ľudí. Troch z nich poslal súd vo štvrtok do väzby. Podrobnosti k zásahu a obvineniam policajti ani prokuratúra nechcú oznámiť, dopĺňa internetové vydanie Mladej fronty DNES.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies