Látal: EL bude pre Piast sviatkom, Patrik Mráz tímu pomohol

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 10:20 • 2 min
Látal: EL bude pre Piast sviatkom, Patrik Mráz tímu pomohol

GLIWICE - Český futbalový kouč Radoslav Látal zažil najlepšiu sezónu v doterajšej trénerskej kariére. S provinčným poľským klubom Piast Gliwice vybojoval v tamojšej najvyššej súťaži senzačné druhé miesto, pričom jeho zverenci do poslednej chvíle bojovali o titul s Legiou Varšava. Sliezsky tím, ktorý bol po jeseni lídrom Ekstraklasy, si v budúcej sezóne zahrá v Európskej lige.

slovakia

left justify in out

"Ako tréner som ešte nezažil lepšiu sezónu. Bolo to veľmi náročné, ale mám skutočne veľkú radosť z toho, čo sa nám podarilo dosiahnuť. Na chlapcov som veľmi pyšný. Legia je najbohatší klub v Poľsku, niečo podobné ako Sparta v Česku. My sme im do posledného kola brnkali na nervy, čo musíme považovať za úspech," cituje portál denik.cz slová 46-ročného Látala, ktorý pred odchodom do Poľska viedol slovenský tím MFK Košice. V sezóne 2013/2014 s ním vyhral slovenskú pohárovú súťaž Slovnaft Cup.


Strelca víťazného finálového gólu proti Slovanu Bratislava (2:1) Martina Bukatu si neskôr stiahol so sebou do Gliwíc. Okrem neho sú v jeho kádri ďalší dvaja Slováci - brankár Dobrivoj Rusov a ľavý obranca Patrik Mráz.


Látal získal cenu pre najlepšieho trénera poľskej ligy v nedávno skončenej sezóne. "Veľmi si toto ocenenie vážim, celý galavečer odovzdávania cien som si poriadne užil. Podobnú trofej som získal aj na Slovensku, keď sme s Košicami vyhrali tamojší pohár. Ocenenie z Poľska si však vážim viac. Ligová súťaž je o niečom inom, mužstvá sú vyrovnanejšie, je tam zložitejší hrací systém. Celú sezónu je stále o čo hrať, do poslednej chvíle nie je jasný majster ani zostupujúci," doplnil vicemajster Európy 1996.


Napriek tomu, že Piast napokon nedosiahol na majstrovský titul, Látal priznal, že nie je sklamaný. "Legia je niekde inde. Má rozpočet 120 miliónov zlotých, Piast 20 miliónov. Z tohto pohľadu sa nám podarilo poskladať veľmi dobré mužstvo. Získali sme Kamila Vaceka zo Sparty, jeho príchod nám veľmi pomohol. Tímu dali veľa aj Martin Nešpor a Patrik Mráz. Teším sa na účasť v pohárovej Európe, pre Gliwice aj pre mňa to bude veľký sviatok," dodal Radoslav Látal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies