Lalkovič sa potešil, Škvarka a Pauschek veria vo víťazstvo

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 17:27 • 2 min
Lalkovič sa potešil, Škvarka a Pauschek veria vo víťazstvo

BRATISLAVA - Na futbalistov slovenskej reprezentácie do 21 rokov čaká pod vedením trénera Ivana Galáda v stredu 14. mája medzištátny prípravný duel proti rovesníkom z Česka, hrá sa od 17.00 h v Senci.

slovakia

left justify in out

Jedným z dvojice dodatočne povolaných hráčov (pre zranenie nie sú k dispozícii Dionatan Teixeira a Martin Bukata, pozn.) na tradičnú konfrontáciu proti geografickému susedovi je hráč treťoligového anglického klubu FC Walsall Milan Lalkovič. "Bol som v Londýne, keď mi telefonoval tréner Galád s ponukou prísť do reprezentácie. Teším sa, veď s chalanmi som nebol od októbra, keď sme v kvalifikácii ME 2015 zdolali doma Luxembursko 3:0. Navyše, zápasy proti Česku majú vždy svoju špecifickú atmosféru," uviedol 21-ročný košický rodák Lalkovič pre webstránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency.

 

Mladí Slováci sa v tejto vekovej kategórii stretnú na jar v priateľskom dueli s Čechmi už po štvrtý raz v sérii. V doterajších meraniach síl sú zatiaľ úspešnejší Česi: vlani zvíťazili 1:0 (gól: 24. Kunc), predtým v Senci tiež tesne 2:1 (góly: 43. a 50. T. Wágner /druhý z pok. kopu/ - 90.+ Lásik) a v roku 2011 sa v Šardiciach zrodila remíza 2:2 (góly: 45. Darida, 65. Tomeček - 75. Šimonek, 90.+ J. Vavrík). Zo súčasného kádra SR "21" si na spomenutý duel pred tromi rokmi spomína už len Lukáš Pauschek, ktorý vtedy nastúpil po zmene strán a nahradil Martina Poleťa. "Do stredajšieho zápasu pôjdeme určite s cieľom vyhrať. Sme po dlhšom čase spolu, bude dôležité zohrať sa pred kvalifikáciou, aby to bolo dobré," citovala oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu slová obrancu Bohemians Praha 1905 Pauscheka. 

 

Na zraz v Senci prišiel pozitívne naladený aj stredopoliar Michal Škvarka. Dvadsaťjedenročného hráča MŠK Žilina "nabudilo" sobotňajšie vysoké ligové víťazstvo v Senici (4:1). "Po tých striedavo-oblačných výsledkoch nášho klubu konečne prichádzajú víťazstvá, takže sme radi. Pridáva to aj na psychike a pohode," skonštatoval Škvarka pre futbalsfz.sk a doplnil: "Ja idem do každého zápasu vyhrať. Dúfam, že sa nám to tentoraz podarí." 

 

Podľa kormidelníka slovenskej "dvadsaťjednotky" je pre jeho zverencov i českých hráčov tento zápas veľmi cenný. "V zostave má tréner Česka Jakub Dovalil futbalistov, ktorí pravidelne hrávajú Gambrinus ligu, rovnako ako naši. Verím, že v stredu to bude veľmi zaujímavé stretnutie, pokúsime sa o dobrý výsledok," uviedol Ivan Galád. 

 

Pre mužstvo SR "21" pôjde v Senci o ďalšiu vhodnú previerku pripravenosti na jesenný záver kvalifikácie o postup na ME 2015 do Česka, ktoré má ako organizátor budúcoročného kontinentálneho šampionátu účasť zabezpečenú. V 3. kvalifikačnej skupine sú "galádovci" momentálne na čele tabuľky s 13 bodmi (zo šiestich duelov) pred Holandskom, ktoré získalo v štyroch zápasoch 10 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies