Lajčák: Úloha mimovládok v spoločnosti je nenahraditeľná

NETKY.SK • 17 December 2014, 20:59 • 2 min
Lajčák: Úloha mimovládok v spoločnosti je nenahraditeľná

BRATISLAVA – Úloha mimovládnych organizácií v spoločnosti je nenahraditeľná, pretože sú jej očami, ušami a svedomím. Vyhlásil to minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, ktorý sa dnes v Bratislave stretol s predstaviteľmi mimovládnych organizácií spolupracujúcich s rezortom diplomacie. Usporiadaním podujatia nadviazal Lajčák na tradíciu novoročných stretnutí so zástupcami občianskej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

„Dlhodobo presadzujeme víziu dialógu otvoreného ministerstva, ktoré je pripravené počúvať aj tretí sektor. Vážime si jeho schopnosti, skúsenosti a nasadenie. Preto považujeme dialóg a spoluprácu s organizáciami, ktoré zastupujete, za prirodzenú súčasť našej každodennej pracovnej interakcie,“ konštatoval Lajčák pred približne 30 zástupcami mimovládneho sektora. Pripomenul, že ministerstvo sa pritom riadi princípom transparentnosti a otvorenosti. Ocenil tiež príspevok expertov občianskej spoločnosti do diskusie o jednotlivých segmentoch zahraničnej politiky SR. Medzi oblasti aktívnej spolupráce rezortu diplomacie a mimovládnych organizácií patrí okrem iného aj európska politika, rozvojová pomoc, bezpečnostná politika, branding Slovenska, ochrana ľudských práv a podpora občianskej spoločnosti. 

 

„Našu spoluprácu aj v tomto roku považujem za úspešnú, prináša konkrétne výsledky a môžeme s nimi byť spokojní. Spolupracujeme v atmosfére rešpektu a dôvery a verím, že to bude pokračovať aj v roku 2015,“ ukončil Lajčák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies