Lajčák rokoval s Trumpom o reforme OSN aj KĽDR

NETKY.SK • 20 September 2017, 15:27 • 2 min
Lajčák rokoval s Trumpom o reforme OSN aj KĽDR

BRATISLAVA - Predseda 72. Valného zhromaždenia OSN Miroslav Lajčák sa v utorok stretol v New Yorku s prezidentom Spojených štátov amerických Donaldom Trumpom.

slovakia

left justify in out

Hovorili o reforme Organizácie Spojených národov, mierovom procese na Blízkom východe, migrácii, ľudských právach, KĽDR, vzťahoch medzi USA a Ruskom, ako aj o problematike obchodu s drogami vo svete.

 

Ako informoval tlačový odbor rezortu diplomacie, partneri sa zhodli, že OSN by sa mala zameriavať predovšetkým na ľudí. V tomto kontexte Miroslav Lajčák podčiarkol význam podpory USA pri implementovaní reforiem OSN.

 

Pokiaľ ide o otázku ľudských práv, diskusia sa sústredila na prácu Rady OSN pre ľudské práva (HRC). Vo vzťahu ku KĽDR Miroslav Lajčák poznamenal, že žiadna krajina nemôže ignorovať medzinárodné spoločenstvo a vzdorovať mu.

Predseda Valného zhromaždenia OSN poukázal tiež na potrebu finalizovať globálny kompakt o migrácii do septembra 2018. Od úspešného prijatia tohto prvého komplexného medzinárodného dokumentu závisí dôveryhodnosť OSN. Ide o ambiciózny cieľ, pri dosiahnutí ktorého počíta s podporou všetkých členských štátov, vrátane USA.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona