Lajčák podpíše s Nemeckom dohodu, ktorá by mala zintenzívniť spoluprácu medzi oboma krajinami

NETKY.SK • 4 August 2017, 11:03 • 2 min
Lajčák podpíše s Nemeckom dohodu, ktorá by mala zintenzívniť spoluprácu medzi oboma krajinami

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) dnes odcestoval na krátku pracovnú návštevu Nemecka, počas ktorej podpíše s rezortným partnerom Sigmarom Gabrielom Memorandum o systémovej medzištátnej spolupráci medzi Slovenskou republikou a Nemeckom.

slovakia

left justify in out

Memorandum vytvára podmienky pre nastavenie systému pravidelných politických a expertných konzultácií a vzájomnej koordinácie oboch krajín na úrovni ministrov a vysokých štátnych úradníkov. Jeho podpisom krajiny oficiálne ustanovujú prehĺbený politický a expertný dialóg ako intenzívnejšiu formu spolupráce, ktorú Nemecko udržiava s niektorými vybranými krajinami.

 

Cieľom štruktúrovaného dialógu je to, aby rezorty v pravidelných intervaloch na politickej úrovni zhodnotili, kde vidia možnosť užšej vzájomne výhodnej spolupráce. Na spolupráci sa dohodli počas aprílovej návštevy predsedu vlády SR Roberta Fica v Berlíne pri príležitosti 25. výročia podpisu základnej zmluvy medzi ČSFR a Nemeckom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies