Lacko je spokojný s tým, ako dopadla sezóna bez troch mesiacov

NETKY.SK • 20 December 2013, 12:48 • 2 min
Lacko je spokojný s tým, ako dopadla sezóna bez troch mesiacov

BRATISLAVA - "Znova mám cieľ dostať sa do päťdesiatky a usadiť sa v nej. Nie je totiž až taký problém niekam na chvíľu vyskočiť. Umenie je udržať sa tam," povedal slovenský Tenista roka 2013

slovakia

left justify in out

Lukáš Lacko sa druhý raz po sezóne 2010 stal Tenistom roka v SR, s kráľovnou ženskej sekcie ankety Dominikou Cibulkovou má okrem piešťanskej mládežníckej minulosti spoločnú iba relatívnu spokojnosť pri bilancovaní.

"Tie pocity sú zmiešané - predsa len, striedali sa veľmi dobré momenty s depresívnymi. Mal som vydarený začiatok, potom však prišlo zranenie a dlhší čas, ktorý je vždy potrebný na dostávanie sa naspäť. Následne zase choroba a to isté. Som rád, že mi aspoň koniec sezóny vyšiel, tá forma akurát gradovala. Som teda spokojný s tým, ako sezóna dopadla s prihliadnutím na problémy, ale nie som spokojný s tými výpadkami. Keď hráč vynechá tri mesiace, tak sa ťažko dosahujú vyššie méty," podotkol 26-ročný Lacko, od novembra prvý dvojnásobný víťaz bratislavského turnaja ATP Challenger Tour Slovak Open v histórii. 

Zverenec Ladislava Simona po desiatich rokoch prerušil spoluprácu s kondičným koučom Ladislavom Olaszom: "Boli sme spolu, odkedy som vstúpil do NTC, čiže desať rokov. Veľmi mu za všetko ďakujem. V ostatnom období som však cítil, že nastával trošku stereotyp. Vytrácal sa rešpekt - nie voči osobe, ale prístupu. Rozhodol som sa to riešiť spoluprácou s iným trénerom a momentálne som s Jurajom Dulíkom, bývalým kondičným Martina Kližana." 

Bývalý 44. muž renkingu ATP Lacko, momentálne 81. v hodnotení, tradične naberal kondíciu v Tatrách, teraz pracuje v zázemí Národného tenisového centra na hernej zložke: "Dúfam, že začiatok roka budem mať silný. Na úvod tam mám nejaké obhajoby, ale potom úsek, v ktorom môžem získavať body a posúvať sa nahor. Musím to obdobie využiť, lebo každý rok mám také štádium k dispozícii, ale nedarí sa mi počas neho uhrať nejaký výsledok." Lacko začne v indickom Chennai: "Je to namiesto Dauhy, takže iné, než som bol zvyknutý. Vyplynulo to z nižšieho postavenia v rebríčku. Nad turnajom v týždni pred Australian Open je ešte otáznik. Odvinie sa to aj od toho, ako sa mi bude dariť v Indii." 

Finalista vlaňajšieho turnaja ATP World Tour 250 v Záhrebe má jasné ciele na rok 2014: "Na grandslamových turnajoch je to aspoň 3. kolo a prípadný pokus uhrať šestnástku, hoci na podujatiach tejto úrovne je každý vyhratý zápas dobrý. Pred touto sezónou som chcel zotrvať v Top 50, čo sa mi vzhľadom na okolnosti nepodarilo. Som rád, že som si splnil aspoň náhradný druhý cieľ v podobe udržania sa v stovke. Teraz znova mám základnú ambíciu dostať sa do päťdesiatky a potom sa v nej aj usadiť. Keď sa v nej budem stabilne pohybovať, môže myslieť na ešte lepšie pozície. Nie je totiž až taký problém niekam na chvíľu vyskočiť. Umenie je udržať sa tam." 

Prvý raz sa na anketovom vrchole vyskytla dokonalá prevaha hráčov s piešťanskou minulosťou. "Od Dominiky som starší o dva roky. Spomínam si, že keď ona začínala, tak sa o tenis snažila aj moja sestra, tiež Dominika. Ony sú rovesníčky, hrávali spolu v klube, často vtedy bol na kurte aj môj otec. Ja som mohol mať do desať rokov. Dominiku to potom veľmi chytilo, mala k tomu agresívnejší prístup ako moja sestra, presťahovala sa do Bratislavy, už tam boli súkromní tréneri," lovil v pamäti Lacko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies