Löw zostáva, Nemcov povedie aj v kvalifikácii MS 2018

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 15:39 • 2 min
Löw zostáva, Nemcov povedie aj v kvalifikácii MS 2018

FRANKFURT NAD MOHANOM - V Nemecku padlo rozhodnutie v otázke trénera futbalovej reprezentácie. Národný tím naďalej povedie Joachim Löw.

slovakia

left justify in out

Nemecký futbalový zväz (DFB) v utorok informoval o tejto skutočnosti po telefonáte medzi prezidentom zväzu Reinhardom Grindelom a Löwom, ktorý už po semifinálovom vyradení na ME 2016 vo Francúzsku vyjadril chuť pokračovať v práci so súčasným hráčskym kádrom aj v súvislosti s MS 2018 v Rusku.


"Bola to vec rešpektu, že sme nechali trénerovi po náročnom turnaji pár dní na vydýchnutie a určitý odstup na analýzu," uviedol Grindel, ktorý nemal z Löwa pocit, že by nechcel naplniť svoj kontrakt platný do roku 2018. "Nikdy sme nemali pochybnosti o tom, že chce pokračovať vo svojej ceste za veľkým spoločným cieľom, ktorým je obhajoba titulu majstra sveta. Jogi Löw je najlepší kouč pre toto mužstvo."


Löwa neodradila ani semifinálová prehra 0:2 s Francúzskom na tohtoročných ME. "Prirodzene, že po semifinálovom vyradení sme boli všetci sklamaní, týždne pred ME i počas nich nás stáli veľa síl. Napriek tomu mužstvo nesklamalo. Náš tím bol najmladší na šampionáte, vidím v ňom veľký potenciál. Som presvedčený, že nám pripraví ešte veľa radosti," tvrdí kormidelník úradujúcich svetových šampiónov.


Nemecko sa najbližšie predstaví 31. augusta v priateľskom prípravnom zápase proti Fínsku v Mönchengladbachu a 4. septembra nastúpi na prvý duel kvalifikácie MS 2018 v Osle proti Nórsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies