Kvitovej skvelý triumf v Birminghame, emotívne víťazstvo venovala tímu a fanúšikom

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 14:26 • 2 min
Kvitovej skvelý triumf v Birminghame, emotívne víťazstvo venovala tímu a fanúšikom

BIRMINGHAM - Vlani 20. decembra bola rada, že prežila lúpežné prepadnutie vo svojom prostějovskom byte, po následnej takmer štvorhodinovej operácii dorezanej dominantnej ľavej ruky nevedela, či sa bude môcť vrátiť k vrcholovému športu, v nedeľu sa česká tenistka Petra Kvitová radovala z titulu na tráve v britskom Birminghame.

slovakia

left justify in out

"Tento triumf patrí môjmu tímu a fanúšikom ako poďakovanie za to, že so mnou zotrvali v ťažkých časoch. Netušili sme, či vôbec ešte budem hrať, nieto získavať trofeje, takže toto je extra výnimočný moment," napísala na instagrame niekdajšia dvojka svetového rebríčka Kvitová.

Dvadsaťsedemročná wimbledonská šampiónka zo sezón 2011 a 2014 sa už nevie dočkať návratu do All England Lawn Tennis and Croquet Clubu v Londýne: "Vždy, keď tam vstúpim, premknú ma emócie. Wimbledon je jednoducho výnimočný, neporovnateľný s inými turnajmi. Navyše, vo mne pretrvávajú všetky tie spomienky na dva triumfy. Myslím si, že po tom, čo sa stalo, budú tie emócie ešte výraznejšie." Češku citoval web Tenisovej asociácie žien (WTA).

Práve k tretiemu grandslamovému podujatiu sezóny sa Kvitová upierala po zimnej traume: "Keď sa to udialo a ja som sa potom snažila o návrat do tenisového života, veľmi som si želala, aby som si mohla zahrať na Wimbledone. Napokon sa ten comeback podaril už na Roland Garros, návrat na Wimbledon však bude ešte o to krajší. Je to turnaj môjho srdca, ten najväčší." Kvitová v antukovom Paríži prehrala v 2. kole 6:7 (5), 6:7 (5) s americkou unievrzálkou Bethanie Mattekovou-Sandsovou. Birmingham bol jej druhým podujatím v "novej kariére".

Zverenkyňa Jiřího Vaněka Kvitová zvíťazila vo finále turnaja WTA Premier Aegon Classic nad Austrálčankou Ashleigh Bartyovou za 108 minút 4:6, 6:3, 6:2. Získala svoju jubilejnú 20. singlovú trofej, vo svetovom rebríčku sa posunula zo 16. na 12. miesto. Na stávkovej burze má v pondelok popoludní kurz 6,4 na wimbledonský celkový triumf, je spolufavoritkou so svojou krajankou Karolínou Plíškovou (tiež 6,4). Nasleduje Španielka Garbine Muguruzová-Blancová (13,5).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies