Kvalitu trávnikov na ME kritizoval aj šéf francúzskej federácie Le Graet, žiada nápravu

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 16:14 • 2 min
Kvalitu trávnikov na ME kritizoval aj šéf francúzskej federácie Le Graet, žiada nápravu

CLAIREFONTAINE - Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet sa pripojil ku kritikom kvality hracích plôch na majstrovstvách Európy. Podľa neho nie sú spôsobilé na vrcholnú úroveň a v stredu vyzval kluby, aby prioritne zariadili nápravu.

slovakia

left justify in out

Tréner domácej reprezentácie Didier Deschamps vyjadril po stretnutí so Švajčiarskom nespokojnosť s trávnikom v Lille a nepozdávalo sa mu ani ihrisko v Marseille, kde sa jeho zverenci stretli s Albáncami. "V Lille to nebolo zvládnuté. Podľa môjho názoru nastal čas upozorniť naše kluby, že najvyššia súťaž potrebuje dobré trávniky. Nemôže byť predsa taký rozdiel medzi ostatnou fantastickou infraštruktúrou a nedostatočnými povrchmi. Nie je to finančne náročné, no potrebné na skvalitnenie ligy," vyhlásil Le Graet.

 

Deschamps ani Le Graet nesúhlasia, aby sa plochy využívali na iné účely po tom, ako v Marseille povolili hudobný koncert. "Pokiaľ klub organizuje mnoho aktivít mimo futbalu, ide do rizika. Hlavná úloha štadiónov je slúžiť futbalu," dodal šéf FFF, ktorý dúfa, že zlepšenie prinesie utorňajšie zasadnutie prezidentov francúzskych klubov v Cannes.

 

Le Graeta však tešia zvládnuté bezpečnostné opatrenia. Ocenil prístup polície pri problémoch s ruskými a anglickými fanúšikmi: "Priznávam, že sme boli veľmi vystrašení. Poriadkovým zložkám treba zložiť poklonu, nechýbajú nikde, či už ide o políciu alebo armádu. Majstrovstvá Európy sú pod dohľadom." Krajina galského kohúta je v stave pohotovosti od novembrových teroristických útokov, pri ktorých v Paríži prišlo o život 130 ľudí.

 

"Boj proti terorizmu je najvyššia priorita. Nebolo jednoduché rýchlo zareagovať, po atakoch sme sa obávali, že neprídu priaznivci. Na štadiónoch však nenájdete voľné miesto, pricestovali ľudia zo všetkých krajín. Máme neskutočné šťastie, že sme hostitelia tohto turnaja," uzavrel Le Graet na pozitívnej nôte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies