Kuzminovú na Námestí SNP v Banskej Bystrici vítalo takmer sedemtisíc ľudí

NETKY.SK • 26 Február 2014, 19:10 • 2 min
Kuzminovú na Námestí SNP v Banskej Bystrici vítalo takmer sedemtisíc ľudí

BANSKÁ BYSTRICA - Od primátora Gogolu dostala Kuzminová detviansky kroj, prezident biatlonového zväzu ju korunoval.

slovakia

left justify in out

Takmer sedemtisíc ľudí podľa odhadu banskobystrického primátora Petra Gogolu dnes na Námestí SNP slávnostne privítalo biatlonistku Anastasiu Kuzminovú, ktorá sa z tohtoročnej olympiády v Soči vrátila so zlatou medailou pre Slovensko. Vyjadrili jej tak vďačnosť za úspešnú reprezentáciu Slovenska a Banskej Bystrice, kde žije.

 

Oslavy jej príchodu sa začali o 16:30 vystúpením speváka Bystríka a pokračovali rozhovormi so slovenskými olympionikmi, Kuzminová na námestie prišla krátko pred 17:30 za ovácií davov. Po celý čas ju sprevádzal jej syn Jelisej a Banskobystričanov pozdravili na pódiu aj jej tréner a manžel Daniel Kuzmin a strelecký tréner Juraj Sanitra. 

 

Anastasii sa podarilo ľudí aj rozosmiať, keď vyhlásila, že za výsledky slovenských hokejistov na olympiáde je aj úbytok síl v dôsledku toho, ako ju naplno povzbudzovali pri jej pretekoch. Už vážnejšie pripomenula, že všetci športovci robili podľa nej všetko pre čo najlepší výsledok a poďakovala ľuďom za pochopenie. Okrem mnohých kytíc dnes zlatá olympionička dostala do daru aj detviansky kroj od primátora Gogolu, hokejový dres a prezident Slovenského zväzu biatlonu Ján Hyža ju korunoval špeciálne pre ňu vyrobenou korunou slovenskej olympijskej kráľovnej biatlonu. 

 

Zlatú medailistku dnes odmenil aj minister obrany Martin Glváč. Ako poďakovanie za úspešnú reprezentáciu Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica aj celého Slovenska jej odovzdal špeciálny darček - budík s terčom, ktorý bude môcť Anastasia vypnúť iba tak, že trafí terč. 

Kuzminová bola na olympiáde v Soči jedinou slovenskou športovkyňou, ktorá získala medailu. Pred štyrmi rokmi v kanadskom Vancouveri vybojovala pre Slovensko dve medaily – zlatú a striebornú. Dnešné oslavy jej príchodu organizovalo mesto Banská Bystrica spolu s Vojenským športovým centrom Dukla a Slovenským zväzom biatlonu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies