Kuzminová na MS klasikov nejde, prípravu mužov narušila viróza

NETKY.SK • 15 Február 2013, 12:54 • 2 min
Kuzminová na MS klasikov nejde, prípravu mužov narušila viróza

Kuzminová na MS klasikov nejde, prípravu mužov narušila viróza

slovakia

left justify in out

img

Hoci necelý týždeň pred štartom MS v severských lyžiarskych disciplínach v talianskom Val di Fiemme ešte nie je definitívne známa konečná nominácia slovenských bežcov na lyžiach, isté už je, že sa na šampionáte nepredstaví úspešná biatlonistka Anastasia Kuzminová. 

Po sérii rokovaní medzi tímom Kuzminovej a bežeckým úsekom Slovenskej lyžiarskej asociácie napokon v piatok účasť biatlonistky s ruskými koreňmi na šampionáte klasikov definitívne padla. Kuzminová, momentálne štartujúca na biatlonových MS v Novom Měste na Morave, sa v prípade súhlasu mala na tratiach v Taliansku predstaviť v tímšprinte s Alenou Procházkovou, prípadne aj v behu na 10 km voľnou technikou. 

Definitívu účasti vo Val di Fiemme tak zatiaľ má zo slovenských bežcov iba trojica, ktorá sa v tejto sezóne predstavila aj na podujatiach Svetového pohára - Martin Bajčičák, Peter Mlynár a Alena Procházková. Do Val di Fiemme by mali cestovať ešte dvaja ďalší muži a minimálne jedna žena, ktorých mená budú známe po víkendovom 40. ročníku Tatranského pohára v Štrbe, pretekoch zaradených do kalendára FIS a Slavic Cupu.

"Budú to posledné interné nominačné preteky na MS a po nich sa rozhodne, kto na svetovom šampionáte doplní našich najlepších. Ešte nie je nič definitívne rozhodnuté, ale medzi ženami to vyzerá na Danielu Kotschovú. Keďže sa uvoľnilo miesto vyhradené pôvodne pre Kuzminovú, teoreticky po dobrom výsledku v sobotňajšom šprinte na Štrbskom Plese môže pribudnúť do nominácie na MS aj tretia naša reprezentantka," povedal pre TASR športový riaditeľ bežeckého úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie Michal Malák.

Prípravu na šampionát obom najlepším slovenským mužom skomplikovala choroba. Bajčičáka i Mlynára po návrate zo Svetového pohára v Soči "zložila" zvýšená teplota do postele a preto s určitosťou vynechajú víkendové podujatie SP v Davose. Vo švajčiarskom stredisku sa však predstaví Procházková a v nedeľu večer sa presunie priamo do Val di Fiemme, v ten istý deň alebo v pondelok by do dejiska MS mala prísť aj mužská časť reprezentačného tímu Slovenska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies