Kurz eura mierne vzrástol na 1,0616 USD/EUR

NETKY.SK • 14 Február 2017, 10:58 • 2 min
Kurz eura mierne vzrástol na 1,0616 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny vzrástol. Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0616 USD, keď v noci nadnes jeho kurz padol tesne pod hranicu 1,06 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok (13. 2.) napoludnie referenčný kurz na 1,0629 USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Experti označili aktuálne posilnenie spoločnej meny za reakciu po predchádzajúcom poklese, keď tlak na euro vyvolali politické neistoty v eurozóne a ohlásená daňová reforma v USA. O niečo slabší rast nemeckej ekonomiky v porovnaní s prognózami nemal na kurz eura žiadny výraznejší vplyv.

 

V priebehu dneška sa očakáva zverejnenie celého radu makroekonomických údajov, ako sú napríklad správy o vývoji ekonomiky v eurozóne, alebo index ekonomického sentimentu nemeckého Centra pre výskum európskej ekonomiky (ZEW).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies