Kuriózny prípad: Klub Steaua Bukurešť prišiel o identitu

NETKY.SK • 8 December 2014, 14:32 • 2 min
Kuriózny prípad: Klub Steaua Bukurešť prišiel o identitu

BUKUREŠŤ - Slávny rumunský futbalový klub Steaua Bukurešť v súdnom procese s národným ministerstvom obrany prišiel o svoju identitu.

slovakia

left justify in out

Podľa verdiktu už nesmie víťaz Pohára európskych majstrov 1985/1986, predchodcu Ligy majstrov, používať doterajší názov, zaužívanú zvislo červeno-modrú kombináciu a logo so žltou hviezdou. Armáda však napokon súhlasila s odkladom, rozhodnutie si bude uplatňovať až od pondelka 15. decembra. 

 

Rezort uspel v spore o práva a hráči "no name" klubu nastúpili v nedeľňajšom ligovom zápase proti CSMS Iasi (1:0) v žltých dresoch. Hlásateľ ich predstavil ako národných šampiónov, pričom nesmel použiť meno. Na svetelnej tabuli sa objavil iba nápis "domáci" a emblém nahradila neutrálna grafika. Steaua musela prekryť všetky príslušné označenia v zázemí a na oblečení. 

 

Podľa ProSport zanedbal svoje dohodnuté povinnosti majiteľ Gigi Becali, keď prevzal klub pred desiatimi rokmi. Momentálne sa nachádza vo väzbe, je obvinený z korupcie. 

 

Mužstvo figuruje po 17. kole ligy na vrchole tabuľky so 43 bodmi za bilanciu 14-1-2 pri skóre 36:8. Vo štvrtok naň čaká domáci duel s ukrajinským Dynamom Kyjev v záverečnom 6. kole J-skupiny Európskej ligy 2014/2015. Rumunský klub, ktorý vznikol v roku 1947, ešte má nádej na postup do jarného 1/16-finále EL. Na webe UEFA figuruje pod tradičným názvom Steaua a vďaka pondelňajšej dohode to ešte týždeň tak aj zostane. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies