Kuciaka mali zabiť dve guľky vpálené do srdca, nie jedna, ako sa pôvodne uvádzalo!

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 10:09 • 2 min
Kuciaka mali zabiť dve guľky vpálené do srdca, nie jedna, ako sa pôvodne uvádzalo!

BRATISLAVA – Generálna prokuratúra síce uvalila embargo na informácie týkajúce sa vraždy slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, no právny zástupca oboch rodín zavraždených Daniel Lipšic prezradil nové skutočnosti.

slovakia

left justify in out

Kuciaka podľa neho nezasiahla jedna strela vypálená priamo do srdca, ale dve. Obhliadajúci lekár privolaný na miesto činu údajne pochybil.

„U Jána Kuciaka išlo o dva zásahy do srdca. Je tam pritom iba jeden strelný kanál, teda strely boli vypálené z veľmi tesnej vzdialenosti. V srdci sa našli dva projektily,“ uviedol Lipšic pre televíziu Joj, pričom sa odvolával na pitevnú správu.

 

img

 

Lipšic taktiež ako prvý potvrdil dátum vraždy. Lekár ho určil na stredu 21. februára. Telá zavraždených mladých ľudí boli nájdené až v nedeľu 25. februára v ich dome vo Veľkej Mači, pri Galante. „V správe o prehliadke na mieste činu lekár zabudol zapísať polohu tiel, v ktorých boli nájdené,“ dodáva Lipšic.

 

img

 

Martinu Kušnírovú zasiahla podľa Lipšica jedna strela do tvárovej oblasti. Jej matka Zlatica Kušnírová pre server pluska.sk povedala, že jej dcéru zasiahol vrah do brady a strela vyšla temenom hlavy. „To znamená, že vrah strieľal z blízka a pridržiaval si ju. Videla som začervenanú ranu pod bradou, myslela som si však, že sú to posmrtné škvrny,“ dodala pani Kušnírová. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies