Kubík: Rozhodca sedel na Škrťovi, v ďalších zápasoch budeme silnejší

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:09 • 2 min
Kubík: Rozhodca sedel na Škrťovi, v ďalších zápasoch budeme silnejší

TRNAVA - František Kubík ako slovenský futbalový reprezentant stále čaká na víťazstvo. Stredopoliar Slovana Bratislava v nedeľu absolvoval svoje tretie vystúpenie v najcennejšom drese a zároveň prvé po takmer troch rokoch, jeho bilancia je jedna remíza a dve prehry.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný záložník debutoval v národnom mužstve už vo februári 2011 na pôde Luxemburska (SR prehralo v príprave 1:2, pozn.), no potom sa predstavil už len v novembri 2013 opäť v prípravnom dueli proti Gibraltáru (0:0). Odvtedy bol v nomináciách trénera Jána Kozáka pravidelne, ale len medzi náhradníkmi. Až v nedeľu v Trnave zasiahol do "ostrého zápasu", Slováci vo svojom úvodnom vystúpení v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska podľahli Angličanom 0:1 gólom Adama Lallanu z 95. minúty.

"Málo nám chýbalo k tomu, aby sme získali pre túto kvalifikáciu dôležitý bod. Taký je však futbal, ideme ďalej. Myslím si, že v ďalších zápasoch budeme silnejší," povedal bývalý hráč holandského Den Haagu, ruského klubu Kubaň Krasnodar či gréckeho Ergotelisu a pokračoval: "Dúfal som, že pôjdem na ihrisko, napokon sa mi to podarilo. Škoda, mohol som možno zabrániť gólu, so šťastím tam cezo mňa prešiel jeden hráč. Myslím si, že môj výkon mohol byť oveľa lepší. Ťažko sa však hrá, keď Angličania majú enormný tlak, hrali sme len bez lopty a bránili sme." Kubík bezprostredne po kvalifikačnom dueli v trnavskej City Arene preladil na klubovú nôtu: "Mám celý týždeň na to, aby som sa vrátil do reality slovenskej ligy. Musím už byť hlavou v klube a sústrediť sa na sobotňajší duel proti Myjave."

Po dlhšom čase vybehol na trávnik v reprezentačnom drese aj stredopoliar nórskeho FK Haugesund Filip Kiss. Naposledy hral v novembri 2014 v Macedónsku v rámci úspešnej kvalifikácie o postup na ME 2016, v nedeľu pridal tento niekdajší kapitán SR "21" svoj deviaty štart v seniorskom národnom mužstve.

 

"Mal som vypĺňať stred poľa, chalani už toho mali dosť a vznikali tam diery. Išiel som na ihrisko s tým, aby sme udržali výsledok a remízu, nevyšlo to a v poslednej sekunde sme inkasovali. V šatni bolo ticho a veľké sklamanie; to je normálne, keď dostanete gól v poslednej sekunde. Nevadí, ideme ďalej. Treba sa sústrediť na ďalšie zápasy a vybojovať víťazstvá," povedal 25-ročný Kiss, ktorý sa pristavil aj pri vylúčení kapitána SR Martina Škrtela.

 

"Rozhodca bol trochu na 'Škrťovi'. Hovoril mu aj počas stretnutia, nech si dáva pozor, napokon ho vylúčil. Bolo to ťažké, keď sme boli o jedného menej a navyše oslabení o nášho najlepšieho hráča," vyhlásil bývalý futbalista Cardiffu City či škótskeho Ross County a uzavrel: "Užíval som si celý týždeň, snažil som sa ukázať trénerovi v tom najlepšom svetle, aby mi dal šancu. Bol som rád aj za tých 15 minút."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies