KS opäť uznal vinným objednávateľa vraždy bývalej manželky

NETKY.SK • 24 September 2010, 11:28 • 2 min
KS opäť uznal vinným objednávateľa vraždy bývalej manželky

KS opäť uznal vinným objednávateľa vraždy bývalej manželky

slovakia

left justify in out

img

Senát Krajského súdu (KS) v Košiciach dnes opätovne uznal Miloša Ď., ktorý si mal objednať vraždu svojej bývalej manželky, vinným zo spáchania prípravy trestného činu vraždy a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 5 rokov so zaradením do druhej nápravnovýchovnej skupiny. Rozsudok nie je právoplatný, pretože prokurátor, ako aj obhajca Miloša Ď. Milan Slobodník sa voči nemu odvolajú. "Môj klient bol vyprovokovaný orgánmi štátnej moci, teda agentom k takému konaniu a teda nie jeho vinou došlo k spáchaniu skutku," uviedol po vyhlásení rozsudku Slobodník.
Na dnešnom hlavnom pojednávaní, ktoré sa uskutočnilo v neprítomnosti poškodenej, ako aj obžalovaného na základe jeho žiadosti, sa pred rozsudkom čítali listinné dôkazy najmä s ohľadom, či Miloš Ď. mohol vraždou získať majetkový prospech. Po ukončení dokazovania predniesli obe strany záverečné reči. Podľa krajského prokurátora je zrejmé, že obžalovaný by vraždou získal nehnuteľnosť v centre Košíc, ktorá patrila do bezpodielového spoluvlastníctva manželov. Podľa obhajcu dokazovaním nebolo preukázané, že sa Miloš Ď. tohto skutku dopustil, hoci na predchádzajúcich pojednávaniach pripustil, že s manželkou mal majetkové spory. Podľa obhajcu sa Miloš Ď. stal obeťou konania iných osôb, ktoré ho chceli dostať do väzenia. Obhajca zdôraznil, že údajnému vykonávateľovi vraždy, teda agentovi, ktorý spolupracoval s políciou, sa pokúšal zaslať sms-správu, v ktorej rušil objednávku a upustil tak od prípravy trestného činu.
Podľa obžaloby mal Miloš Ď. v čase od októbra 2002 do 5. januára 2003 v Košiciach a na iných miestach nadviazať kontakt s mužom menom Miroslav, u ktorého mal za dohodnutú finančnú odmenu 6638,78 eura (v tom čase 200.000 Sk) objednať usmrtenie jeho bývalej manželky Renáty Ď. a takto vyriešiť majetkové spory po rozvode manželstva. Uvedenému mužovi dal identifikačné údaje o bývalej manželke, ako aj zálohu 829,85 eura (25.000 Sk) na výdavky. Napokon mal určiť aj termín usmrtenia po 15. januári 2003, k čomu však nedošlo vďaka zásahu polície. KS v Košiciach v tejto veci už 1. marca 2007 uznal obžalovaného vinným zo spáchania prípravy na trestný čin vraždy a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 12 rokov. Najvyšší súd SR v októbri 2008 zrušil tento rozsudok a vrátil vec KS na nové prejednanie za účelom doplnenia dokazovania a rozhodnutie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies