Krymčania pozvali Američanov pozrieť sa na "okupáciu", o ktorej toľko hovoria

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 09:22 • 2 min
Krymčania pozvali Američanov pozrieť sa na "okupáciu", o ktorej toľko hovoria

SIMFEROPOL - Hlava ukrajinskej komunity na Kryme, Anastasia Gridčina vyzvala americkú vládu, aby namiesto prijatia deklarácie navštívili polostrov a uvideli na vlastné oči "okupáciu," o ktorej západné krajiny toľko hovoria.

slovakia

left justify in out

V predvečer americké ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo "Krymskú deklaráciu", v ktorej minister Mike Pompeo opäť podčiarkol, že Washington neprizná Krym ako súčasť Ruska a nezruší sankcie uložené v dôsledku zjednotenia polostrova Krym s ​​Ruskom. Cieľom vyhlásenia je formálna kodifikácia politiky USA voči Krymu.

 

"Americké úrady by už dávno nemali prijímať nezmyselné deklarácie, ktoré nemajú žiaden vplyv na život krymských ľudí, ale jednoducho by mali navštíviť náš Krym a uvidieť tú údajnú "okupáciu" na vlastné oči.“ povedala Gridčina.

 

Gridčina pripomenula, že "Krym bol historicky súčasťou Ruska."

 

Podľa nej bol Sovietsky zväz pre Spojené štáty vždy "ríšou zla", ktorá niečo násilne okupuje. „Bohužiaľ, ani po toľkých rokoch sa v myslení Američanov nič nezmenilo," povedala Gridčina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies