Krvavá scéna v Číne: Útočník pred základnou školou dorezal desať detí, potom spáchal samovraždu

NETKY.SK • 29 Február 2016, 13:25 • 2 min
Krvavá scéna v Číne: Útočník pred základnou školou dorezal desať detí, potom spáchal samovraždu

PEKING - Muž vyzbrojený nožom porezal dnes desať detí pred základnou školou v juhočínskom meste Chaj-kchou a následne spáchal samovraždu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na policajné zdroje. Podľa tamojších médií nie je žiadne z porezaných detí v ohrození života, dve z nich však utrpeli vážne zranenia. Polícia odmietla zverejniť podrobnosti s tým, že prípad vyšetruje.

 

Vlna útokov nožom, ktorých cieľom boli deti v čínskych školách, vyvrcholila pred zhruba piatimi rokmi, odvtedy ich výrazne ubudlo. Ich páchateľmi sú zvyčajne ľudia s duševnými problémami.

Jedným z najhorších incidentov tohto druhu bol útok z roku 2010. Štyridsaťdvaročný muž vtedy v základnej škole v provincii Fu-ťien zabil osem detí. Pobúrení rodičia požadovali, aby bola v školách posilnená bezpečnosť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies