Krňačky, ktoré boli atrakciou pod Chopkom, zapísali do knihy rekordov

NETKY.SK • 11 Marec 2023, 09:00 • 2 min
Krňačky, ktoré boli atrakciou pod Chopkom, zapísali do knihy rekordov

BREZNO - Najväčšie krňačky na svete, ktoré zhotovili vo Švajčiarsku a boli atrakciou nedávneho 4. ročníka medzinárodných krňačkových pretekov o Veľkú cenu Jasnej, zapísali do knihy Slovenských rekordov pre rok 2023. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

slovakia

left justify in out

Krňačky dosahujú obrovské parametre. Ich dĺžka je 628 centimetrov, šírka 242 a výška v rohoch 260 centimetrov. Vážia 496 kilogramov, šírka klzných plôch je 12 centimetrov a naraz dokážu odviezť až 60 ľudí. Ich tvorcom je nadšenec netradičnej športovej disciplíny so švajčiarskym pôvodom Fritz Dönni. Pri ich dovoze na miesto konania pretekov prekonal vzdialenosť viac ako 1110 kilometrov z obce Hätzingen.

 

img


"Rekord je zaujímavý aj tým, že tvorcom tohto diela je občan mimo Slovenska. V deň konania pretekov ich Fritz Dönni osobne venoval našej organizácii, ktorá sa tak stala oficiálnym vlastníkom," uviedla OOCR Región Horehronie. Certifikát o platnom slovenskom rekorde prevzala jej destinačná manažérka Kristína Korenčíková. Krne vystavia v lyžiarskom stredisku Jasná, pod južnými svahmi Chopka v Krupovej, kde ich budú môcť návštevníci v zime aj v lete obdivovať a odfotografovať sa na nich.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies