Kríza stredného veku sa začína skôr, ako sa predpokladalo

NETKY.SK • 29 September 2010, 08:00 • 2 min
Kríza stredného veku sa začína skôr, ako sa predpokladalo

Kríza stredného veku sa začína skôr, ako sa predpokladalo

slovakia

left justify in out

img

Najnešťastnejšie obdobie života Britov sa začína už vo veku 35 rokov, vyplynulo z najnovšieho prieskumu nadácie Relate. Údajne je zaň zodpovedné napätie v práci a v rodinách. Spomedzi opýtaných, ľudia vo veku od 35 do 44 rokov najčastejšie uvádzali, že pociťujú samotu či depresiu. Podľa nadácie výsledky odhalili "skutočnú krízu stredného veku".

Dvadsaťjeden percent mužov a žien spomedzi opýtaných vo veku od 35 do 44 rokov uviedlo, že sa často cítili opustene. Podľa podobného percenta ľudí sa u ich pre zlé vzťahy v práci či v rodine objavila depresia. Rovnaký počet ľudí priznal, že priatelia sú im bližší ako ich rodina a štvrtina opýtaných si praje, aby mali na svoju rodinu viac času. "Krízu stredného veku sme zvykli spájať s ľuďmi vo veku 40 - 50 rokov, no prieskum odhalil, že spomínané obdobie by mohlo prichádzať skôr, ako by sme čakali," uviedla generálna riaditeľka nadácie Relate Claire Tyler.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies