Kríza sprehľadnila, skvalitnila a vyvážila trh s nehnuteľnosťami

NETKY.SK • 9 September 2010, 07:22 • 2 min
Kríza sprehľadnila, skvalitnila a vyvážila trh s nehnuteľnosťami

Kríza sprehľadnila, skvalitnila a vyvážila trh s nehnuteľnosťami

slovakia

left justify in out

img

Jedným z mála pozitívnych dôsledkov všeobecne negatívnej doznievajúcej globálnej hospodárskej krízy bolo okrem iného sprehľadnenie a skvalitnenie trhu s nehnuteľnosťami. Pre TASR to uviedol Dušan Štric, obchodný riaditeľ Realitnej kancelárie Spirit so sídlom v Liptovskom Mikuláši.
"Z pohľadu realitných kancelárií bol stav z rokov 2007, 2008 veľmi dobrý, pretože sa predalo prakticky čokoľvek. Treba však úprimne povedať, že aktuálny trh je ozaj vyváženejší a spravodlivejší. Každému, kto rozmýšľa nad kúpou nehnuteľnosti, odporúčam kupovať práve teraz. Nie je tlačený do rýchleho rozhodnutia a má možnosť širokého výberu. Ponuka je veľmi pestrá," zdôraznil.
Aj keď ceny ešte ani zďaleka nedosiahli úroveň spred začiatku spomínanej krízy, počet predaných nehnuteľností medziročne pomerne výrazne vzrástol. "Najviac sa to prejavuje v segmente bývania. Celkom dobre sa predávajú staršie byty a stavebné pozemky. Pomalšie sa prebúdza trh s rekreačnými objektmi, hoci sa nám podarilo predať apartmány vo Vysokých Tatrách či pozemky pod rekreačné chaty v Demänovskej doline," spresnil Štric.
Podľa obchodného riaditeľa RK Spirit s dlhoročnými skúsenosťami s predajom realít v tatranskom regióne a pobočkami v Ružomberku, Poprade či priamo na Štrbskom Plese, kríza spolu obozretnosťou bánk preosiala aj developérské projekty. "Úspešné budú tie, ktoré majú čo ponúknuť, príťažlivú lokalitu, infraštruktúru, možnosti voľnočasového vyžitia. Toto dávajú ľudia čoraz častejšie na misky váh. Naozaj nastalo vyčistenie, vytriezvenie investorov a prežijú iba projekty, ktoré dokážu ponúknuť nejakú pridanú hodnotu," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies