Kritika Trumpa naberá na absurdnosti: Propagáciou Vianoc vraj propaguje rasizmus a nacizmus

NETKY.SK • 28 December 2017, 11:59 • 2 min
Kritika Trumpa naberá na absurdnosti: Propagáciou Vianoc vraj propaguje rasizmus a nacizmus

Americký ľavicový magazín Newsweek prirovnal prezidenta Donalda Trumpa k nacistickému Nemecku a prehlásil, že jeho prianie "Veselé Vianoce" je tajným kódovým jazykom pre bielych rasistov a ďalšie nenávistné skupiny.

slovakia

left justify in out

Článok, ktorý má titulok "Ako Trump a nacisti ukradli Vianoce, aby propagovali biely nacionalizmus", útočí na Trumpa pre jeho záväzok "hovoriť znovu Veselé Vianoce" a naznačuuje, že fráza bola zneužitá nacistami, bielymi nacionalistami a ďalšími skupinami k marginalizácii menšín v Amerike, píše server Stredoevropan.cz.

 

"Kritici namietajú, že Trump propaguje verziu sviatku, ktorý vylučuje členov iných náboženstiev a že jeho krížová výprava priviesť Vianoce späť je súčasťou širšieho pokusu prezidenta o definíciu Ameriky ako krajiny len pre bielych kresťanov," píše autor článku.

 

"Zapadá to do jeho odmietnutia odsúdiť bielych rasistov, ktorí protestujú proti diverzite a jeho odsúdenie atlétov, ktorí protestujú proti brutalite voči čiernym mužom," pokračuje článok.

 

Autor priamo porovnáva prezidenta Trumpa s nacistickým Nemeckom a hovorí, že jediný rozdiel medzi nimi je ten, že Trump zatiaľ otvorene neobhajuje masovú genocídu.

 

"Trumpova rétorika sa od nacistického Nemecka líši predovšetkým tým, že on nikdy neobhajoval genocídu. Jeho reči o Vianociach však idú ruku v ruke  s návratom politiky bielej identity, tvrdia experti," píše sa v článku Newsweeku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies