Kristen Bell a Michael B. Jordan budú moderovať technické Oscary

NETKY.SK • 31 Január 2014, 11:01 • 2 min
Kristen Bell a Michael B. Jordan budú moderovať technické Oscary

LOS ANGELES - Slávnostné odovzdávanie cien americkej Akadémie filmových umení a vied za vedecký a technický prínos budú tento rok moderovať herečka Kristen Bell a herec Michael B. Jordan. Ceremoniál sa uskutoční 15. februára v hoteli The Beverly Hills.

slovakia

left justify in out

"Sme nadšení, že sa Kristen a Michael zúčastnia ako moderátori na odovzdávaní cien za vedecký a technický prínos. Sú to inteligentní, mladí a talentovaní herci, ktorí skvele doplnia tento večer," uviedla prezidentka Akadémie Cheryl Boone Isaacs.

Tento rok odovzdajú 19 cien za vedecký a technický prínos, ktoré dostane celkovo 52 odborníkov. Po prvý raz v histórii Akadémia navyše udelí kolektívne ocenenie Academy Award of Merit všetkým, ktorí pracovali vo filmových laboratóriách a počas viac ako storočia sa podieľali na vedeckom a technickom pokroku vo filmovom priemysle. Medailu Johna A. Bonnera za výnimočnú službu a prínos k presadzovaniu vysokého štandardu Akadémie si prevezme odborník na postprodukciu a distribúciu Charles “Tad” Marburg, zatiaľ čo cenu Gordona E. Sawyera za technologický prínos filmovému priemyslu udelia špecialistovi na vizuálne efekty Peterovi W. Andersonovi.

Certifikát Akadémie za výkony v technickej oblasti si odnesú Olivier Maury, Ian Sachs, Dan Piponi, Ronald D. Henderson, Andrew Camenisch, David Cardwell, Tibor Madjar, Csaba Kohegyi, Imre Major, Martin Hill, Jon Allitt, Nick McKenzie, Florian Kainz, Jeffery Yost, Philip Hubbard, Jim Hourihan, Peter Huang, Chris Perry, Hans Rijpkema, Joe Mancewicz, Matt Pharr, Greg Humphreys, Pat Hanrahan, Peter Hillman, Colin Doncaster, Johannes Saam, Areito Echevarria, Janne Kontkanen, Chris Cooper, Thomas Lokovic, Eric Veach, Gifford Hooper, Philip George, John Frazier, Chuck Gaspar, Clay Pinney, Joshua Pines, David Reisner, Lou Levinson, Curtis Clark, David Register a Jeremy Selan. Plakety za vedecké úspechy získajú Ofer Alon, Eric Veach, Andre Gauthier, Benoit Sevigny, Yves Boudreault, Robert Lanciault, Emmanuel Prevenaire, Jan Sperling, Etienne Brandt a Tony Postiau.

Tridsaťtriročná Kristen Bell sa stala známou vďaka stvárneniu mladej súkromnej vyšetrovateľky Veroniky Marsovej v rovnomennom seriáli, ktorý vysielali v rokoch 2004 až 2007. Túto úlohu si zopakovala aj vo filme s rovnakým názvom, ktorý bude mať v amerických kinách premiéru v marci. Predstavila sa tiež v snímkach Kopačky (2008), Problémy v raji (2009), Varieté (2010), Dostaň ho tam! (2010), Vreskot 4 (2011), či Mládeži neprístupné (2013). Svoj hlas prepožičala do animovaného filmu Ľadové kráľovstvo (2013). Dvadsaťšesťročný Michael B. Jordan si zahral napríklad v seriáli The Wire - Špina Baltimoru (2002 - 2008) alebo snímkach ako Profesionálny lovec (2001), Hotel Noir (2012), Kronika (2012), Fruitvale Station (2013) a That Awkward Moment (2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies