Kresťanských manželov v Pakistane upálili pre údajné rúhanie

NETKY.SK • 4 November 2014, 19:38 • 2 min
Kresťanských manželov v Pakistane upálili pre údajné rúhanie

ISLAMABAD - Rozvášnený dav dnes na východe Pakistanu upálil kresťanských manželov, ktorí údajne znesvätili moslimskú posvätnú knihu Korán. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

K útoku na miestny kresťanský pár došlo v meste Kót Rádhá Kišan, približne 50 kilometrov od mesta Láhaur, metropoly provincie Pandžáb.
     

Niekoľko desiatok moslimských mužov vedených islamskými duchovnými najskôr manželov zbilo a mučilo a potom ich hodili do rozpálenej pece v tehelni, kde obe obete pracovali.
     

Podľa iného policajného predstaviteľa manželov najskôr ubili na smrť a do pece ich hodili už mŕtvych, uviedla agentúra AP.
     

Manželia vo veku 35 a 31 rokov čelili podozreniam z pálenia strán z Koránu. Niektorí z mladých útočníkov chceli zabiť aj ich štyri deti, ale iní účastníci lynčovania tomu zabránili.

     

Príbuzní zabitých kresťanov označili obvinenia z rúhania za nepravdivé. Podľa nich sú tvrdenia výmyslom majiteľa tehelne, s ktorým sa manželia dostali do sporu pre nevyplácanie miezd.
     

Provinčná vláda nariadila vyšetrovanie celého prípadu a polícia zatkla vyše 50 podozrivých osôb.
     

V Pakistane platia tvrdé zákony proti rúhaniu, ktoré sa podľa aktivistov nezriedka zneužívajú na vybavovanie osobných sporov. Obeťami takýchto káuz sa často stávajú príslušníci náboženských menšín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies