Krajský súd potvrdil porušenie práva bratov Paškovcov

NETKY.SK • 25 Január 2017, 16:07 • 2 min
Krajský súd potvrdil porušenie práva bratov Paškovcov

KOŠICE – Senát Krajského súdu v Košiciach zamietol sťažnosť prokurátora proti rozhodnutiu Okresného súdu Košice I v trestnej veci trojice obvinených Maroša P., Branislava P. a Martina P., ktorí sú v príbuzenskom vzťahu s expredsedom parlamentu Pavlom Paškom. Informovala o tom dnes hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla Gálová, odvolací senát sa stotožnil so závermi okresného súdu, že v uvedenej veci došlo k porušeniu práva na obhajobu obvinených, pretože policajt nedodržal postup upravený v Trestnom poriadku a písomne neupozornil obvinených na prísnejšiu zmenu právnej kvalifikácie stíhaného skutku.

 

Doložila, že týmto rozhodnutím sa trestné konanie v tejto veci nekončí. Vec bude vrátená prokurátorovi Okresnej prokuratúry Košice I na odstránenie závažnej procesnej chyby - porušenia práva na obhajobu.


Trojica bola obvinená z viacerých trestných činov. K bitke medzi obvinenými a ďalšou štvoricou Košičanov, pri ktorej Zuzana K. utrpela zranenia, došlo 22. novembra nad ránom minulého roku na košickej Hlavnej ulici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies