Krajiny únie by nemali prispievať do Junckerovho balíčka

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:43 • 2 min
Krajiny únie by nemali prispievať do Junckerovho balíčka

BRUSEL - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble nie je presvedčený o tom, že členské štáty by mali prispieť do Junckerovho balíčka, teda 315-miliardového Investičného plánu pre Európu.

slovakia

left justify in out

"Nie sme za príspevky vlád členských štátov do fondu," povedal Schäuble vo verejnej diskusii o investičnom fonde na utorkovom zasadnutí Rady ministrov financií krajín Európskej únie (Ecofin). Dodal však, že Nemecko by mohlo do fondu prispieť nepriamo, a to prostredníctvom štátnej rozvojovej banky KfW. 

 

Základom Investičného plánu pre Európu je Európsky fond pre strategické investície (EFSI), ktorého vytvorenie ohlásil po svojom nástupe do funkcie predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. Fond by mal v nasledujúcich rokoch zmobilizovať investície a naštartovať tak ekonomiku Európskej únie. Podporu plánu vyjadrili poslanci väčšiny politických skupín v Európskom parlamente, ktorí vyzvali na urýchlené prijatie prorastových opatrení. So zriadením EFSI sa počíta k júnu 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies