Krajcer: Crkoňová porušila ako vedúca služobného úradu zákon

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 08:24 • 2 min
Krajcer: Crkoňová porušila ako vedúca služobného úradu zákon

BRATISLAVA - Kandidátka Mariána Kvasničku (nezaradený) a Štefana Kuffu (OĽaNO) na post predsedníčky Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) Henrieta Crkoňová porušila vo svojej profesionálnej kariére zákon. Vyhlásil to dnes v parlamentnej rozprave poslanec Daniel Krajcer (nezaradený).

slovakia

left justify in out

Crkoňová podľa jeho slov porušila zákon, keď "ako vedúca služobného úradu na ministerstve školstva poverila zastupovaním Metodicko-pedagogického centra konkrétnu osobu na svoju vlastnú zodpovednosť, hoci toto oprávnenie má len minister školstva".

 

Krajcer sa ešte pred týmito slovami Kuffu pýtal, či zoberie späť svoj podpis spod jej kandidatúry, ak mu dokáže, že Crkoňová porušila zákon. Krajcer následne Kuffovi odovzdal papier, ktorý ju mal z deliktu usvedčovať. "Je to len obyčajné poverenie, to nie je žiaden konfrontačný materiál. Navyše, človek sa môže pomýliť. Aj ja ako poslanec som porušil zákon. Bol som pozvaný na konferenciu do Žiliny, išiel som podľa GPS, vošiel som do jednosmerky a zastavili ma policajti. Dôležitý je však úmysel," odkázal Kuffa.

 

Krajcer súhlasí, že Crkoňová nespáchala hrdelný zločin, ale porušila zákon vo verejnej funkcii. "Ja ju nepoznám a pripúšťam, že je to slušný človek. Len som ponúkol dôkaz, že aj vo verejnej funkcii porušila zákon," dodal.

Crkoňová pre Denník N reagovala, že zákon neporušila. "Z pozície generálnej riaditeľky som bola uvoľnená na výkon funkcie vedúcej služobného úradu. Nebola som odvolaná a vymenovaná. Preto nový riaditeľ bol len poverený zastupovaním mojej osoby počas výkonu funkcie vedúcej služobného úradu," reagovala pre denník s tým, že riaditeľa do funkcie teda nemusel ustanoviť minister.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies