Kovács v sobotu v Trenčíne o európsky titul IBF v poloťažkej váhe

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 17:48 • 2 min
Kovács v sobotu v Trenčíne o európsky titul IBF v poloťažkej váhe

TRENČÍN - Už v sobotu 11. júna zabojuje jediný slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács o poctu majstra Európy organizácie International Boxing Federation (IBF) v poloťažkej hmotnostnej kategórii (do 79,4 kg). Súperom čoskoro 39-ročného Kovácsa v trenčianskej Mestskej športovej hale bude o štrnásť rokov mladší Gruzínec Giorgi Berošvili.

slovakia

left justify in out

IBF je spoločne s WBA, WBC a WBO jedna zo štyroch najprominentnejších profesionálnych verzií. Slovák bude pod jej záštitou bojovať premiérovo. "Príprava galavečera bola a je náročná a plná prekážok. Mám za sebou ťažké obdobie, už aby som sa postavil do ringu. Ako to cítim? Bude bitka v Trenčíne," vyhlásil "Tomi Kid" na svojom facebooku. V sobotu sa dovedna uskutoční trinásť súbojov.

 

Kovács má podľa databázy BoxRec v profesionálnom ringu na konte 27 víťazstiev, z toho šestnásť dosiahol pred časovým limitom.

 

Jedinú prehru utrpel technickým knokautom 14. decembra 2013 v Alamodome v texaskom San Antoniu, keď ho v druhom kole duelu o opasky organizácií WBA (Super) a IBA v poloťažkej váhe pokoril Kazach Beibut Šumenov. Berošviliho bilancia je menej oslnivá: 26 triumfov (18 KO), jedenásť nezdarov (7 KO) a dve remízy.

 

"Finišujem s prípravou a nijako sa nešetrím. Predtým som si doprial aj ľahšie tréningy, no teraz sú tvrdé zaberačky ventil, zásluhou ktorého sa zbavím stresu a vyčistím si myseľ," dodal "Tomi Kid", ktorý musí okrem boxerských splniť tiež organizačné povinnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies