Poslanec ĽSNS Mazurek dostal pokutu za výroky proti Rómom; on aj prokurátor podajú odpor

NETKY.SK • 20 December 2017, 19:55 • 2 min
Poslanec ĽSNS Mazurek dostal pokutu za výroky proti Rómom; on aj prokurátor podajú odpor

BANSKÁ BYSTRICA – Finančný trest 5 000 eur dostal na základe trestného rozkazu sudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici Milan Mazurek, poslanec Národnej rady SR za Kotlebovu ĽSNS.

slovakia

left justify in out

Podľa súdu je vinný za svoje hanlivé výroky k rómskemu etniku, ktoré odzneli vlani v októbri vo vysielaní Rádia Frontinus.

 

Mazurek v reakcii uviedol, že "je to absurdné" a voči verdiktu podá odpor. Ten plánuje podať aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), keďže trest sa mu zdá prinízky. Súd v takom prípade musí nariadiť hlavné pojednávanie.

 

Ako potvrdila hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová, prokurátor podal obžalobu na Milana M. v tejto veci 4. decembra pre prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia v jednočinnom súbehu s prečinom podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu.

 

"Sudca ŠTS sa stotožnil so znením skutku a právnou kvalifikáciou, ako ju uviedol v obžalobe prokurátor ÚŠP. Ten plánuje v zákonnej lehote podať odpor, nakoľko nesúhlasí s výškou trestu v trestnom rozkaze," uviedla Predajňová.

 

"Je to absurdné. Chcú ma odsúdiť len kvôli tomu, že som povedal pravdu o asociáloch, ktorí si ako spôsob obživy zvolili parazitovanie na sociálnom systéme. Celé stíhanie je politicky motivované a má jediný cieľ – zastrašiť nás a odradiť od ďalšej politickej práce a boja za práva všetkých slušných ľudí," reagoval pre Mazurek, ktorý dostal trestný rozkaz. Dodal, že určite podá odpor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies