Kotleba: Prezident dal facku našim voličom

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 18:20 • 2 min
Kotleba: Prezident dal facku našim voličom

BANSKÁ BYSTRICA – Predseda Ľudovej strany (ĽS) Naše Slovensko a predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba dúfa, že zo strany prezidenta išlo len "o nejaké unáhlené gesto spôsobené atmosférou po voľbách" a verí, že "možno svoje rozhodnutie prehodnotí".

slovakia

left justify in out

Takto dnes reagoval Kotleba na fakt, že prezident Andrej Kiska po parlamentných voľbách pozval na rokovania predsedov všetkých víťazných strán až na neho a jeho ĽS Naše Slovensko. V súvislosti s ich stranou Kiska v pondelok (7.3.) poznamenal, že "v parlamente budeme mať aj radikálny politický extrémizmus v rovnošatách".

 

"Verím, že sa začne správať ako demokraticky zvolený prezident demokratickej krajiny k demokraticky zvolenému predsedovi parlamentnej strany," konštatoval Kotleba s tým, že jeho stranu volilo takmer 210.000 ľudí.

 

"Prezidentovi to nestálo ani za to, aby si bol ochotný sadnúť so mnou za jeden stôl. Ja ho za to neodsudzujem, len je mi to strašne ľúto a mrzí ma to, pretože z reakcií ľudí jasne vidno, že prezident týmto krokom zlikvidoval posledné zvyšky úcty k prezidentskej funkcii, ktorú občania na Slovensku ešte mali," zdôraznil predseda ĽS Naše Slovensko.

 

Poznamenal tiež, že prezident sám seba deklaroval ako prvok stability, ktorý chce spájať, a nie rozdeľovať, robí pritom opak. Kotleba sa potom z tlačovej besedy ospravedlnil pre pracovné povinnosti a na otázky novinárov odpovedal riaditeľ Úradu BBSK Milan Uhrík. Niektoré súkromné médiá na tlačovú besedu nevpustili s odôvodnením, že ich na ňu nepozvali.

 

Na otázku TASR, či budú čakať, prípadne sami iniciovať stretnutie s prezidentom, Uhrík reagoval: "My sa určite prezidentovi prosiť nebudeme. Jeho gesto bolo jednoznačné, bola to facka všetkým našim voličom. Ukázalo sa, že nie je prezidentom všetkých Slovákov, iba niektorých."

 

Uhrík tiež potvrdil, že "výhľadovo plánujú zostať vo svojich funkciách v rámci BBSK". Myslí si, že keby výsledky v kraji neboli pozitívne, ľudia by ich nevolili do parlamentu. V Banskej Bystrici si ĽS Naše Slovensko plánuje zriadiť oficiálne sídlo. "Už by sa patrilo," dodal Uhrík.

 

Podľa neho "neplánujú zostavovať vládu s inými stranami". Na otázku TASR, aký výsledok by očakávali v prípade predčasných volieb, Uhrík odpovedal: "Myslím si, že by sme vyšli s oveľa lepším výsledkom. Využili by sme skúsenosti z predchádzajúcej kampane. Máme zabehnutý systém. So zlomkom peňazí sme dokázali urobiť efektívnejšiu kampaň ako strany, ktoré majú milióny. Som presvedčený, že by to bolo určite výraznejšie."

 

ĽS Naše Slovensko získala v sobotňajších (5.3.) parlamentných voľbách 8,04 percenta a do poslaneckých lavíc sa chystá posadiť 14 jej členov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona