Kosovo je 205. riadnym členom olympijského hnutia

NETKY.SK • 9 December 2014, 12:31 • 2 min
Kosovo je 205. riadnym členom olympijského hnutia

MONAKO - Kosovo sa stalo plnohodnotnou súčasťou olympijského hnutia, potvrdilo to v utorok zasadnutie Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v Monaku. Prijatie v októbri odporučil výkonný výbor MOV, čím vyvolal negatívne reakcie zo strany Srbska.

slovakia

left justify in out

Kosovo vyhlásilo nezávislosť od Srbska v roku 2008. Srbsko ju odmietlo a krajinu naďalej považuje za svoje územie. Proti prijatiu preto protestovalo s poukazom, že Kosovo nie je ani členom Organizácie Spojených národov. Podľa MOV, ktorý má od utorka 9. decembra 205 členských NOV, splnilo Kosovo podmienky Olympijskej charty a navyše je nezávislým štátom, ktorý uznáva medzinárodná komunita. Existenciu Kosova akceptovalo 108 zo 193 členských krajín OSN. Kosovský olympijský výbor založili ešte v roku 1992. Naposledy MOV udelil plné členstvo v roku 2007 Čiernej Hore a Tuvalu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies