Košické súdy pre štrajk odročili trestné pojednávania

NETKY.SK • 19 Február 2015, 11:13 • 2 min
Košické súdy pre štrajk odročili trestné pojednávania

KOŠICE – Na troch košických okresných súdoch pre štrajk súdnych zamestnancov museli odročiť 18 pojednávaní v trestných veciach. Odročené na piatok bolo napríklad aj pojednávanie v kauze šikanovania rómskych detí policajtmi.

slovakia

left justify in out

Košický krajský súd nemal na dnes naplánované ani jedno trestné pojednávanie. Nefungovali ani informačné centrá. Podateľne fungovali, hoci je v nich menej pracovníkov ako
Ako informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová, na košických súdoch dnes štrajkuje viac ako 96 percent zamestnancov, ktorí majú neplatené voľno. Košický krajský súd má 125 zamestnancov a tri košické okresné súdy 423 zamestnancov.


„Činnosť Krajského súdu v Košiciach je v nevyhnutnom rozsahu zabezpečená. Podateľňa funguje, sudcovia sú v práci. Pre štrajk nebolo odročené žiadne zo 16 pojednávaní v civilnom konaní,“ povedal Gálová. Doložila, že sudcovia diktujú zápisnice do diktafónov a ich písomné vyhotovenie zabezpečia asistentky v piatok. Trestné konanie nebolo na dnes naplánované žiadne. „Na troch košických okresných súdoch bola zrušená tretina zo 109 pojednávaní v civilnom konaní. Pokiaľ ide o trestné konania, na Okresnom súde Košice I, Okresnom súde Košice II a Okresnom súde Košice – okolie bolo všetkých 18 pojednávaní a verejných zasadnutí odročených. Fungujú podateľne, sudcovia sú v práci a činnosť súdov je v nevyhnutnom rozsahu zabezpečená,“ uviedla Gálová.


Vedenie Krajského súdu v Košiciach podporuje požiadavky administratívnych zamestnancov. Plénum Okresného súdu Košice I vyjadruje plnú podporu požiadavkám pracovníkov súdnej administratívy na zlepšenie ich platového a sociálneho postavenia a materiálneho i finančného zabezpečenia chodu súdov.





ič;bl



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies