Kórejčan Chung ďalším kandidátom na post prezidenta FIFA

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 10:08 • 2 min
Kórejčan Chung ďalším kandidátom na post prezidenta FIFA

SOUL - Bývalý viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Chung Mong-joon potvrdil svoju kandidatúru na post šéfa FIFA. Definitívne rozhodnutie oznámil agentúre Reuters.

slovakia

left justify in out

Juhokórejský funkcionár by mal ešte oficiálne potvrdiť kandidatúru na budúci mesiac počas cesty v Európe. Len v stredu pritom súčasný prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini takisto potvrdil, že sa bude uchádzať o miesto po Seppovi Blatterovi. Voľby nového šéfa svetového futbalu sa uskutočnia 26. februára 2016 v Zürichu.

 

Chung pred časom pred novinármi vyhlásil, že sa domnieva, že federácia sa stala skorumpovanejšou po jeho odchode z funkcie viceprezidenta v roku 2011. Podľa jeho slov neeurópsky líder by priniesol svieži vietor do FIFA. Dlhoročný kritik Blattera zároveň odsudzoval federáciu za to, že dovolila Švajčiarovi zotrvať prezidentom ďalších sedem mesiacov napriek početným hlasom, aby z postu okamžite odstúpil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies