Kopaczová: Poľsko uvažuje, že prijme vyšší počet migrantov

NETKY.SK • 9 September 2015, 17:43 • 2 min
Kopaczová: Poľsko uvažuje, že prijme vyšší počet migrantov

VARšAVA - Poľská premiérka Ewa Kopaczová dnes vyhlásila, že Poľsko uvažuje o zvýšení počtu migrantov, ktoré je ochotné prijať, avšak chce mať kontrolu nad tým, kto a kedy bude môcť vstúpiť do krajiny. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Najprv sme vyhlasovali, že prijmeme 2000 migrantov," povedala Kopaczová na tlačovej konferencii. "Teraz uvažujeme, že tento počet zvýšime. Chceme, aby mohlo Poľsko kontrolovať, kto príde, v akom počte a kedy. Rokovania prebiehajú," spresnila.

 

"Výzvy, aby Poľsko prejavilo solidaritu, nie sú vydieraním. Konať spoločne a efektívne v rámci Európskej únie je v našom záujme. Buďme rozumní, predseda Európskej komisie (Jean-Claude Juncker) nám pripomenul, že kedysi sme aj my boli utečencami," dodala poľská premiérka.

 

Šéf EK Juncker v dnešnom výročnom prejave o stave EÚ pred zákonodarcami Európskeho parlamentu vyzval Európu, aby sa nebála súčasného prílevu žiadateľov o azyl. Pripomenul, že Európa je kontinent, kde "každý svojím spôsobom bol utečenec", a dodal, že Európania nesmú zabudnúť ani na prisťahovalecké vlny Írov, Škótov či Poliakov, ktorí sa dostali do Spojených štátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies