Konvergencie 2016 pripomenú aj kultový album skupiny Pink Floyd

NETKY.SK • 16 August 2016, 14:37 • 2 min
Konvergencie 2016 pripomenú aj kultový album skupiny Pink Floyd

BRATISLAVA - Atom Heart Mother je album v štýle progresívneho rocku, ktorý vydala britská skupina Pink Floyd v roku 1970. Nahrávka vznikla v londýnskych štúdiách Abbey Road.

slovakia

left justify in out

Album dosiahol prvú priečku vo Veľkej Británii a 55. miesto v rebríčkoch v USA. V marci 1994 získal v zámorí Zlatú platňu. Suita Atom Heart Mother, ktorá zaznie v rámci festivalu Konvergencie 21. septembra o 20.00 h vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu, je najdlhšou skladbou albumu. Má šesť častí, inštrumentálne ju upravil Ron Geesin, autorstvo hudby patrí Pink Floyd.

 

Skladbu na 17. ročníku medzinárodného festivalu komornej hudby Konvergencie (18. - 25. 9.) predstaví rocková kapela v zložení Hammond organ, basgitara, bicie nástroje (skupina Talent Transport), gitara (Michal Bugala), 10-členný dychový ansámbel, miešaný spevácky zbor (Lúčnica), sólové violončelo (Jozef Lupták). Dirigentom je Anton Popovič. Koncert otvorí skupina Talent Transport. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies