Kontingent 50 českých policajtov začal slúžiť na maďarsko-srbských hraniciach

NETKY.SK • 7 September 2016, 12:10 • 2 min
Kontingent 50 českých policajtov začal slúžiť na maďarsko-srbských hraniciach

BUDAPEŠŤ - Kontingent 50 príslušníkov českej polície začal dnes slúžiť na maďarsko-srbskom úseku štátnych hraníc v juhomaďarskej župe Čongrád, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

V rámci policajnej spolupráce krajín Vyšehradskej štvorky (V4) pricestovali českí policajti do Budapešti v pondelok. Ich úlohou v rámci tejto misie, ktorá potrvá do 31. októbra, je ochrana zelenej hranice. Tá je medzi hraničnými priechodmi zabezpečená dočasnými zábranami.

 

Príslušníci českej polície hliadkujú vo vlastných uniformách. K dispozícii majú terénne vozidlá a termovízne kamery. Zasahujú pod dohľadom maďarských kolegov v zmysle maďarských právnych noriem, píše MTI.

 

Česká republika poslala na pomoc maďarským pohraničníkom v súvislosti s migračnou krízou policajnú jednotku už vlani v polovici októbra. Českí policajti pôsobili v Maďarsku dva mesiace. Maďarská vláda v lete požiadala Prahu o zaslanie ďalšej pomoci, píše MTI.

 

ČR predtým vyslala desiatky policajtov aj do Grécka, Slovinska či Macedónska.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies