Konšpirátori si myslia, že za mohutnými výbuchmi v Číne je Amerika

NETKY.SK • 19 August 2015, 11:13 • 2 min
Konšpirátori si myslia, že za mohutnými výbuchmi v Číne je Amerika

PEKING – Vystrelili Američania raketu z vesmíru na mesto Tchien-ťin a následne zakryli tento útok, ktorý zabil viac ako 100 ľudí, ako náhodný výbuch? Bol to pokus o zabitie prezidenta Xi Jinpiga?

slovakia

left justify in out

Toto sú dve bizarné konšpiračné teórie, ktoré kolujú po internete po tom, čo v industriálnej zóne v čínskom prístavnom meste Tchien-ťin dve mohutné explózie zabili viac ako 100 ľudí.

 

 

Iní tvrdia, že cieľom mal byť čínsky superpočítač, ktorý sa používa na riadenie armády a vesmírneho výskumu a nachádza sa asi kilometer od miesta výbuchu.

 

Americká vesmírna zbraň

Podľa webu Natural News, ktorý tvrdí, že má 7 miliónov čitateľov, je Čína a Amerika vo vojne a Pentago na mesto zaútočil vesmírnou zbraňou. Išlo údajne o pomstu za devalváciu čínskej meny jüan. Podľa webu USA použili tajnú kinetickú zbraň, ktorá je použitá z vesmíru a dokáže zničiť takmer každý cieľ na Zemi.

 

Pokus o atentát

Na čínskych weboch kolujú teórie o tom, že skutočným cieľom útoku mal byť čínsky prezident Xi Jinping, ktorý mal po tajnom mítingu cestovať touto oblasťou. „Podľa pôvodného plánu sa malo počkať kým sa komunistické stretnutie v meste Baidaihe skončí a výbuch mal nastať na železnici medzi mestami Tchien-ťin a Heibei,“ píše sa na portáli NTDTV.com.

 

Cestovné plány sa však zmenili na poslednú chvíľu, a tak sa atentátnici rozhodli zničiť sklad, aby zamietli všetky stopy.

 

img

 

Superpočítač

Čínsky superpočítač Tianhe-1A bol vypnutý v dôsledku explózie, pretože budova v meste Binhai, v ktorej sa nachádza bola výbuchom poškodená. Niektorí si myslia, že práve Tianhe1-A bol cieľom útoku.

 

Výbuchy v prístave Tchien-ťin patria k najtragickejším priemyselným nehodám v Číne za posledné roky. Posledné čísla hovoria o 114 mŕtvych a viac ako 700 zranených. V júni 2013 zahynulo pri požiari veľkochovu hydiny v provincii Ťi-lin 121 ľudí. V auguste 2014 zabil výbuch prachu v kovospracujúcej továrni v provincii Ťiang-su 97 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies