Kolínsky výprask sa opakovať nebude, verí pred duelom s Dánmi Pánik

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 15:01 • 2 min
Kolínsky výprask sa opakovať nebude, verí pred duelom s Dánmi Pánik

OSTRAVA - Korčuliarsky zdatný tím, ktorý sa bude opierať o kolektívny výkon a prepracovanú defenzívu. Tak charakterizujú prvého súpera na 79. majstrovstvách sveta slovenskí hokejisti.

slovakia

left justify in out

Dánski reprezentanti v sobotu popoludní ako prví preveria výkonnosť mužstva trénera Vladimíra Vůjteka a naznačia, aké výsledky sa dajú od neho v Ostrave očakávať.
     

"Vikingovia" budú podľa Vůjteka tvrdým orieškom. "Dáni sa vyznačujú kolektívnym poňatím hry. Ich štýl sa podobá švédskemu, ale pravda, nemajú až takú kvalitu. Nemajú čo stratiť, budú určite bojovať. My si musíme ich hru dôkladne naštudovať na videu," prízvukoval tréner.
     

Slováci sa stretli so súperom aj vlani v Minsku, kde víťazstvom 4:3 nad severanmi uzatvorili svoje účinkovanie na turnaji. Posledné vzájomné zápasy sa niesli zväčša vo vyrovnanom duchu, v minulosti sa však zrodili aj poriadne divoké výsledky. Hráči spod Tatier by radi napodobnili suverénne víťazstvo 8:0 nad Dánmi z osemfinálovej skupiny MS 2004 v Ostrave, naopak, strašiakom je debakel 0:6 zo šampionátu v Kolíne 2010. Tím vedený trénerom Glenom Hanlonom vtedy inkasoval od súpera poltucet za úvodných necelých 14 minút. "To by sa určite nemalo opakovať. Aj také sú zápasy však bývajú v hokeji, že súperovi padne všetko," poznamenal Vůjtek.
     

Zo súčasnej partie pamätajú kolínsky výprask Dominik Graňák, Vladimír Dravecký, Milan Bartovič i Richard Pánik. "Vtedy Dánom padlo všetko, na čo siahli. Dúfam, že teraz sa im to nepodarí," verí Pánik, ktorý bol aj pri vlaňajšom tesnom triumfe nad tímom z Jutského polostrova. "Dáni sú kvalitní korčuliari. Očakávam, že budú vychádzať z dobrej defenzívy. Nebude to žiadny ľahký súper," doplnil.
     

Útočník Toronta vníma dôležitosť úspešného vstupu do MS. "Pred prvým zápasom na turnaji bude určite aj trocha nervozita. Dôležité bude, aby sme dali prvý gól. Čakám, že nás fanúšikovia budú hnať dopredu. Už ich len nesklamať. Netreba podceniť žiadnu situáciu a ísť od začiatku naplno," dodal.
      
     

Ako v piatok trénovali:     

bieli: Meszároš, Jánošík - Miklík, Kopecký, Gáborík      

modrí: Jurčina, Sersen - Pánik, Bližňák, Bartovič      

červení: Ďaloga, Mikuš - Daňo, Surový, L. Hudáček    

čierni: Graňák, Baranka - Dravecký, Viedenský, Lušňák



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies