Koaliční lídri rokujú o zmenách v koalícii, Brecelyho nevynechali

NETKY.SK • 19 August 2016, 12:10 • 2 min
Koaliční lídri rokujú o zmenách v koalícii, Brecelyho nevynechali

BRATISLAVA - Koaliční lídri Robert Fico (Smer-SD), Andrej Danko (SNS), Béla Bugár (Most-Híd) a Roman Brecely (#Sieť) rokujú o zmenách v koalícii.

slovakia

left justify in out

Šéf Mosta-Híd Béla Bugár už potvrdil, že #Sieť zrejme z vlády vypadne a zo štvorkoalície vznikne trojkoalícia. Ministerstvo dopravy bude žiadať Most-Híd, záujem má aj o posty štátnych tajomníkov, prípadne ďalšie, ktoré v súčasnosti patria #Sieti.

 

Ako možný nový minister dopravy sa spomína súčasný štátny tajomník na ministerstve dopravy Arpád Érsek. Bugár to však nateraz nepotvrdil. "Vyjadríme sa po rokovaní," odvetil na otázky novinárov v súvislosti s Érsekom aj zmenami štvorkoalície na trojkoalíciu. Bugár chce na čele ministerstva človeka, ktorý sa rezortu dopravy rozumie. Érsek bol štátnym tajomníkom na doprave aj za vlády Ivety Radičovej.

 

Rokovania o zmenách v koalícii si vyžiadal odchod pätice poslancov Andreja Hrnčiara, Martina Fedora, Kataríny Cséfalvayovej, Igora Janckulíka a Eduarda Adamčíka zo strany #Sieť a ich vstup do klubu Mosta-Híd. Bugárovci tak majú teraz 15 poslancov ako SNS, #Sieť už iba dvoch, bez ktorých by koalícia stále mala v parlamente väčšinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies