Knižnica J.F. Kennedyho sprístupnila prvý prezidentský digitálny archív

NETKY.SK • 14 Január 2011, 08:16 • 2 min
Knižnica J.F. Kennedyho sprístupnila prvý prezidentský digitálny archív

Knižnica J.F. Kennedyho sprístupnila prvý prezidentský digitálny archív

slovakia

left justify in out

Caroline Kennedyová, dcéra zavraždeného amerického prezidenta Johna F. Kennedyho, pomáha s prezentáciou prvého digitálneho archívu, v ktorom sa nachádzajú najdôležitejšie dokumenty, fotografie a nahrávky zo života jej otca.
      Caroline Kennedyová, ktorá je jediným žijúcim potomkom zavraždeného prezidenta, navštívila dnes Národný archív vo Washingtone. Pri tej príležitosti vyhlásila, že prístup verejnosti k oficiálnym vyhláseniam jej otca, jeho osobná korešpondencia, telefonické rozhovory a prejavy, poskytnú novej generácii priame historické svedectvo.
      Kennedyho prezidentská knižnica v Bostone v štáte Massachusetts pracovala štyri roky na projekte digitalizácie vyše 200.000 strán dokumentov, 1200 zvukových nahrávok a 300 muzeálnych artefaktov vrátane filmu a stoviek fotografií.
      Riaditeľ knižnice Tom Putnam uviedol, že je to materiál tak pre mladých študentov, ako aj pre vedcov vážne sa zaoberajúcich Kennedyho životom.
      Digitálny archív je k dispozícii na stránke www.jfklibrary.org.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies