Knieža Albert a Charlene Wittstocková sa vzali aj na cirkevnom obrade

NETKY.SK • 4 Júl 2011, 11:24 • 2 min
Knieža Albert a Charlene Wittstocková sa vzali aj na cirkevnom obrade

Knieža Albert a Charlene Wittstocková sa vzali aj na cirkevnom obrade

slovakia

left justify in out

img

Za prítomnosti tisícok pozvaných hostí sa dnes monacké knieža Albert II. a bývalá juhoafrická plavkyňa Charlene Wittstocková vzali aj na cirkevnom obrade v kniežacom paláci.
      Albert (53) a Charlene (33) sú manželmi od piatka, keď absolvovali menší civilný obrad. Cirkevnou svadbou vyvrcholili dvojdňové oslavy.
      Nevesta prišla pred oltár v bielych hodvábnych šatách s päťmetrovou vlečkou od Giorgia Armaniho. Albert mal na sebe bielu uniformu. Na šaty nevesty spotrebovali 80 metrov hodvábu, 40.000 Swarovského kryštálov a viac ako 2500 hodín práce.
      Cirkevný obrad sa konal na nádvorí paláca z 13. storočia, ktoré zmenili na katedrálu pod holým nebom. Na svadbu prišlo viacero hláv štátov, napríklad francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a švédsky kráľ Karol XVI. Gustáv. Medzi hosťami boli herec Roger Moore, módny návrhár Karl Lagerfeld a topmodelka Naomi Campbellová.
      Po obrade sa pár previezol kniežatstvom v kabriolete na hybridný pohon. Deň zavŕši večera na terasách Opery. Menu pripravil slávny šéfkuchár Alain Ducasse. Na polnoc je pripravený veľký ohňostroj.
      Sobáš Alberta a Charlene je vôbec prvou svadbou monackého panovníka od roku 1956, keď sa hollywoodska ikona Grace Kellyová vydala za Albertovho zosnulého otca, knieža Rainiera III. Kellyová zahynula pred 30 rokmi pri dopravnej nehode a odvtedy bolo kniežatstvo bez princeznej.
      Albert sa zoznámil s Wittstockovou počas plaveckých pretekov v roku 2000 v Monaku. Wittstocková sa potom začala pravidelne objavovať na spoločenských udalostiach a v roku 2006 sa presťahovala do Monaka.
Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies