Klobučník a Podmaníková z 12. miesta do semifinále

NETKY.SK • 4 December 2015, 09:56 • 2 min
Klobučník a Podmaníková z 12. miesta do semifinále

NETANYA - Slovenskí prsiari Tomáš Klobučník a Andrea Podmaníková zhodne z 12. miesta postúpili z piatkových predpoludňajších rozplavieb stovky do podvečerného semifinále na majstrovstvách Európy v plávaní v krátkom bazéne v izraelskej Netanyi. Dvadsaťpäťročný zverenec Dirka Langeho dohmatol za 58,85 s, jeho národný rekord má hodnotu 57,71.

slovakia

left justify in out

"Čas ani pocity žiadna sláva. Táto sezóna, respektíve rok 2015, je ako na hojdačke a hľadám sa. Skúsil som inú taktiku - veľa pretekov, myslel som si, že súťažením budem trénovať kvalitu, ale zjavne mi to nestačilo. Šiel som do toho naplno, ale už to nedokážem zmeniť," hodnotil Klobučník. Marek Botík skončil dvadsiaty za 59,57. "Prvá polovica bola dobrá, málinko záberov, šiel som úplne zľahka. Otočil som - a záber nikde, sila tak isto. Nevyšlo to, natrénované mám, ale čo sa stalo, netuším," povedal

Andrea Podmaníková finišovala v novom národnom rekorde 1:06,88. "Nespokojná som iba s tým, že je tu veľká zima. Už keď som bola na štarte, dosť tam fúkalo. Stvrdla som, ale som spokojná. Popoludní to bude lepšie. Čas je dobrý, očakávala som výkon pod 1:07 min, čo sa podarilo. Večery mávam lepšie ako rána, telo je viac nabudené a rozcvičené," poznamenala 17-ročná Podmaníková. V rovnakej disciplíne o tri roky staršia Lucia Ledererová dohmatla za 1:10,28, klasifikovali ju na 33. pozícii. "Chcela som ísť pod 1:10, ale aj tak som s časom spokojná. Je to o vyše sekundu zlepšený osobák po dlhšom čase. Po päťdesiatke som mala trochu obavy, lebo tá mi úplne nevyšla, ale z prvej stovky na vrcholnom podujatí mám radosť," povedala členka VŠK UK Bratislava.

Dvojstovka znak dobre vyšla Karin Tomečkovej - dohmatla v novom slovenskom rekorde 2:09,14. Prekonala doterajšie maximum Karolíny Hájkovej (2:10,26), ktorá v rozplavbe po nej plávala za 2:09,86. "Snažila som sa, čo to dalo. Veľmi dobre som to mala rozbehnuté, koniec už veľmi bolel, ale bojovala som ďalej. Som veľmi rada, že mám slovenský rekord v tejto disciplíne aj v krátkom bazéne. Cítila som 'povinnosť' mať ho aj v dvadsaťpäťke. Zatiaľ tu platí, že čo štart - to osobák. Teším sa na zajtrajší šprint a dúfam, že budem mať stopercentnú úspešnosť. Nezameriavala som sa na nijakú z disciplín, do každej som išla na sto percent a zatiaľ sa mi veľmi darí," poznamenala Tomečková. Hájková prišla o slovenský rekord, ale prvý raz išla pod 2:10. "Som spokojná. Prvá stovka sa šla úžasne, potom som začala všetko cítiť. Od rána bola zima, až kým som neskočila do bazéna. Aj v ňom som cítila studený vzduch. Na túto dvojstovku som sa najviac zamerala, som rada za posun o tie zhruba desatiny. Nevyšla mi obrátka po 150 m, aj to trošku zavážilo," uviedla Hájková.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies