Kittel vyhral generálku na TDU, Kolář bol 18.

NETKY.SK • 19 Január 2014, 13:27 • 2 min
Kittel vyhral generálku na TDU, Kolář bol 18.

ADELAIDE - Cyklistické preteky People´s Choice Classic v austrálskom Adelaide sú prípravou na Tour Down Under.

slovakia

left justify in out

Zo súboja nemeckých šprintérov na cyklistických pretekoch People´s Choice Classic v austrálskom Adelaide vyšiel víťazne Marcel Kittel. V záverečnom špurte 50 km dlhých pretekov, ktoré sú tradičnou generálkou pred úvodným podujatím WorldTour v sezóne Tour Down Under, zdolal pretekár tímu Giant-Shimano krajana Andreho Greipela. Tretí skončil Austrálčan Caleb Ewan. Slovenský cyklista Michael Kolář sa vo svojej premiére v tíme Tinkoff-Saxobank medzi šprintérskou elitou v 135-člennom štartovom poli nestratil a obsadil 18. miesto so štvorsekundovým odstupom za víťazom.

Kolář podpísal kontrakt s tímom Tinkoff-Saxobank v závere vlaňajšej sezóny. S vedením dánskeho zoskupenia sa dohodol na dvojročnej zmluve. Dvadsaťročný Žilinčan doteraz jazdil za Duklu Trenčín Trek, v Tinkoff-Saxo si ho všimli aj vďaka jeho štyrom víťazstvám v sezóne 2013. 

Výsledky: 
People´s Choice Classic (50 km): 1. Marcel Kittel Giant-Shimano 1:04:34 h, 2. Andre Greipel (obaja Nem.) Lotto-Belisol, 3. Caleb Ewan (Aus.) UniSA - rovnaký čas ako víťaz,... 18. Michael Kolář (SR) Tinkoff-Saxobank +4. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies