Kiska: Finančné prostriedky na humanitárnu pomoc sa zdvojnásobia

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 10:46 • 2 min
Kiska: Finančné prostriedky na humanitárnu pomoc sa zdvojnásobia

BRATISLAVA – Slovenský prezident Andrej Kiska dnes na prvom Svetovom humanitárnom summite v tureckom Istanbule potvrdil, že Slovensko bude od budúceho roka dávať viac finančných prostriedkov na humanitárnu pomoc.

slovakia

left justify in out

"Pred niekoľkými dňami sme prijali rozhodnutie, že od budúceho roka zdvojnásobíme finančné prostriedky na humanitárnu pomoc," povedal. Informoval o tom tlačový odbor Kancelárie prezidenta SR.

 

Zároveň zdôraznil, že v živote neexistuje ušľachtilejšia a významnejšia vec, ako pomáhať druhým.

 

Vo svojom prejave ocenil prácu slovenskej lekárky a  humanitárnej pracovníčky, ktorú zastrelili minulý týždeň v Južnom Sudáne. "Áno, dokonca aj v našej bohatej časti sveta existujú ľudia a politici, ktorí tvrdia, že máme veľa vlastných problémov a každý by sa mal predovšetkým starať sám o seba. Avšak ostatní – ľudia, politici a krajiny považujú pomoc druhým v núdzi za ich morálnu povinnosť. Napriek tomu, že riskujú svoje vlastné životy. Veronika bola jednou z tých, ktorá pomoc druhým považovala nielen za svoju morálnu povinnosť, ale za zmysel svojho života," povedal na summite Kiska.

 

Prezident zdôraznil, že je potrebné ochraňovať humanitárnych pracovníkov. V ich mene apeloval na všetky vlády a štáty sveta, aby rešpektovali ich prácu a život.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies