Kings Of Leon po prvý raz dobyli albumový Billboard

NETKY.SK • 24 Október 2016, 11:45 • 2 min
Kings Of Leon po prvý raz dobyli albumový Billboard

LOS ANGELES - Americká rocková kapela Kings Of Leon debutuje so svojou siedmou štúdiovkou Walls (2016) na prvom mieste amerického albumového rebríčka Billboard 200.

slovakia

left justify in out

Pre štvorčlennú formáciu z Nashvillu ide o premiérové prvenstvo v tomto rebríčku, keďže ich doterajším maximom bola druhá priečka, ktorú dosiahli s predchádzajúcimi dvoma albumami Come Around Sundown (2010) a Mechanical Bull (2013). Novinka, z ktorej sa v USA v prvom týždni od uvedenia na trh predalo 77-tisíc kópií, debutuje na vrchole aj v britskom rebríčku, pričom v UK Charte je to pre Kings Of Leon už piate prvenstvo v rade.

 

Kings Of Leon tvoria bratia Caleb, Nathan a Jared Followillovci spolu s ich bratrancom Matthewom Followillom. Prvý štúdiový album Youth And Young Manhood vydali v roku 2003. Po ňom nasledovali nahrávky Aha Shake Heartbreak (2004), Because Of The Times (2007), Only By The Night (2008) a spomínané Come Around Sundown, Mechanical Bull a Walls.

 

Všetky sa umiestnili v prvej päťke britského albumového rebríčka a posledné štyri menované aj v prvej päťke amerického rebríčka Billboard 200. Medzi najväčšie hity formácie patria piesne The Bucket, Sex On Fire, Use Somebody, Radioactive či Supersoaker.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies